Neerlandsche politiek

Is er nog wat gebeurd in de wereld?
Plaats reactie

Ik ga 15 maart stemmen op:

Alzheimer partij (50+)
0
Geen stemmen
Art1kel
0
Geen stemmen
CDA
2
5%
Christen Unie
0
Geen stemmen
D66
3
7%
Denk
0
Geen stemmen
GroenLinks
4
9%
Partij voor de dieren
21
49%
PVDA
0
Geen stemmen
PVV
4
9%
SGP
0
Geen stemmen
SP
5
12%
VVD
1
2%
Anders, want...
2
5%
niemand, blijf lekker thuis
1
2%
 
Totaal aantal stemmen: 43

innuendo
Lult over cdtjes
Berichten: 20713
Lid geworden op: zo dec 08, 2002 10:49 pm
Locatie: Eindhoven

Neerlandsche politiek

Bericht door innuendo » ma feb 20, 2012 4:53 pm

Voor actuele politiek en dergelijke. Wellicht kan ik een polletje toevoegen over partijvoorkeuren.


Cohen treedt terug als fractieleider PvdA

Laatste update: 20 februari 2012 16:33 info.

Cohen legt het voorzitterschap van de Tweede Kamerfractie neer en zal niet terugkeren in de Tweede Kamer, zo maakt de partij maandag bekend. Wie Cohen zal opvolgen is nog niet bekend. Cohen zei in een eerste persverklaring te hebben willen bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving maar dat hij er onvoldoende in is geslaagd ''in de politieke en mediawerkelijkheid van 'Den Haag' de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig voor het voetlicht te brengen''. Hij kan naar eigen zeggen ook onvoldoende effectief bijdragen aan het bieden van perspectief zoals de PvdA dat voor ogen heeft.

Maandagmiddag om half vijf licht Cohen zijn besluit verder toe tijdens een persconferentie (bekijk hier live). Morgenochtend komt de fractie bijeen in Den Haag. Mogelijk wordt hier een tijdelijke fractievoorzitter aangewezen.

De afgelopen dagen ontstond weer ophef rondom de rol van Job Cohen, nadat hij donderdag in een interview in Trouw met de kop 'Aanschurken tegen de SP' had gezegd: "Als ik alles overzie, staat de SP wat uitgangspunten betreft waar wij staan." Diverse Kamerleden lieten aan NU.nl weten er niet blij mee te zijn dat de partij daarmee als links en behoudend voor het voetlicht kwam. Ook lekte een mail uit van Kamerlid Frans Timmermans, waarin hij harde kritiek uitte op het interview en de koers van de PvdA in zijn algemeen. Na een fractievergadering donderdagavond werd gesteld dat de gelederen weer waren gesloten, maar de rust in de fractie leek nog niet geheel wedergekeerd.


Na de val van het vierde kabinet onder leiding van Jan Peter Balkenende in 2010 schoof toenmalig PvdA-leider Wouter Bos Cohen naar voren als zijn opvolger. Bij de verkiezingscampagne kende Cohen een moeizame start, maar desondanks slaagde hij erin de PvdA bijna de grootste partij te laten worden. Met 30 zetels voerde Cohen vervolgens de grootste oppositiepartij aan tegen het minderheidskabinet van VVD en CDA. Maar het lukte Cohen niet die rol volledig uit te buiten. De PvdA zou nu 14 zetels behalen in de peilingen.


Verstandige keuze. Ik heb de PvdA de laatste jaren een stel schoothondjes gevonden, met als toppunt de laatste jaren onder Cohen.
Laatst gewijzigd door innuendo op di feb 21, 2017 2:53 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Gebruikersavatar
Kimzel
Berichten: 23576
Lid geworden op: vr mar 14, 2003 7:24 am
Locatie: lobitch

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Kimzel » ma feb 20, 2012 4:59 pm

ik vond het mooi om te zien dat ze in het nieuws lieten zien dat hij zelfs geen polonaise kan leiden

Gebruikersavatar
Gijscoman
Berichten: 2643
Lid geworden op: zo apr 24, 2011 5:23 pm
Locatie: Nijmegen/Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Gijscoman » ma feb 20, 2012 5:10 pm

Ik hoop dat hij nu burgemeester van Nijmegen wordt in plaats van Sharon Dijksma.
Of een SP'er als burgemeester! Zolang het maar links is. Hoe linkser, hoe beter (tot op zekere hoogte :D)!

Gebruikersavatar
Crises
Berichten: 6072
Lid geworden op: wo feb 13, 2008 1:57 pm
Locatie: Zutphen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Crises » ma feb 20, 2012 5:14 pm

Je denkt toch niet dat Cohen, na burgermeester te zijn geweest in Amsterdam, burgemeester wordt in Nijmegen?

Hij is klaar met dergelijke functies, voor hem ligt alleen de weg naar besturen (GGZ/Aedis etc) nog open.
Ik denk dat ik allergisch ben voor leer... ik heb altijd zo'n koppijn als ik wakker word met m'n schoenen nog aan

Gebruikersavatar
Gijscoman
Berichten: 2643
Lid geworden op: zo apr 24, 2011 5:23 pm
Locatie: Nijmegen/Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Gijscoman » ma feb 20, 2012 5:17 pm

Crises schreef:Je denkt toch niet dat Cohen, na burgermeester te zijn geweest in Amsterdam, burgemeester wordt in Nijmegen?

Hij is klaar met dergelijke functies, voor hem ligt alleen de weg naar besturen (GGZ/Aedis etc) nog open.
Ik denk dat de klap van de nationale politiek zo hard dreunt, dat hij er nu minder uitkomt wat reputatie betreft. Ook zal hij mogelijk een wat rustigere functie willen hebben, waarbij hij minder in de schijnwerpers staat.
En ten slotte is het vooral hoop... IJdele hoop...

Gebruikersavatar
Crises
Berichten: 6072
Lid geworden op: wo feb 13, 2008 1:57 pm
Locatie: Zutphen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Crises » ma feb 20, 2012 5:28 pm

Dus verwacht jij dat hij een burgermeestersfunctie (een zeer zichtbare functie op lokaal niveau) gaat doen? Raar...
Ik denk dat ik allergisch ben voor leer... ik heb altijd zo'n koppijn als ik wakker word met m'n schoenen nog aan

Gebruikersavatar
Gijscoman
Berichten: 2643
Lid geworden op: zo apr 24, 2011 5:23 pm
Locatie: Nijmegen/Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Gijscoman » ma feb 20, 2012 5:31 pm

Crises schreef:Dus verwacht jij dat hij een burgermeestersfunctie (een zeer zichtbare functie op lokaal niveau) gaat doen? Raar...
Zoals ik al zei: Ik hoop 't. En de burgemeestersfunctie in Nijmegen is toch een veel minder zichtbare positie dan de burgemeestersfunctie in Amsterdam. En hij zei in de persconferentie zich nog steeds met politiek bezig te zullen houden.

Gebruikersavatar
Eru Iluvatar
Berichten: 4163
Lid geworden op: wo aug 18, 2004 2:33 pm
Locatie: Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Eru Iluvatar » di feb 21, 2012 2:04 pm

Aansluitend op het nieuws van het vetrek van Job Cohen en de nog verdere zelfkastijding van de PvdA hier mijn artikel over de toekomst van de sociaal-democraten en Links Nederland in het algemeen:

Links Nederland kan de luxe van vier politieke partijen niet veroorloven

In de Tweede Kamer zitten vier linkse partijen: D66, GroenLinks, SP en PvdA. Behoorlijk wat, maar geen van de partijen weet haar ideeën te realiseren. Waarom niet twee sterke partijen in plaats van vier zwakke? Een nieuwe progressieve middenpartij en een conservatieve socialistische partij.


Het toekomstperspectief van Links Nederland ziet er niet goed uit. In de peilingen halen de linkse partijen bij lange na geen meerderheid in de Tweede Kamer. Eveneens lijkt geen van de oorspronkelijke grote middenpartijen – CDA en PvdA – in de nabije toekomst de grootste politieke partij te kunnen worden. Dat kan wel gezegd worden van de PVV.

D66 doet het in de peilingen erg goed; ze kunnen qua potentieel zetelaantal wedijveren met de PvdA. Nu het CDA gedecimeerd is en de sociaaldemocraten naar links zijn opgeschoven is er ruimte in het midden. Alexander Pechtold ziet zijn kans schoon om dit vacuüm te vullen. Zonde van de moeite, want op eigen kracht zal D66 nooit de grootste partij van Nederland worden en het initiatief kunnen nemen bij kabinetsformaties. Dat geld overigens ook voor de PvdA, die door haar imagoschade in een voortdurende neerwaartse spiraal verkeert.

Links is politiek te gefragmenteerd om een vuist te maken. In de jaren vijftig, zeventig en negentig van de vorige eeuw werd de PvdA meerdere malen de grootste partij en kon zo het initiatief nemen in de vorming van progressieve kabinetten. Nu wordt de partij in de peilingen voorbij gestreefd door D66 en de SP. Deze partijen blijven echter te klein om tijdens verkiezingen als grootste uit de bus komen. Wil links en progressief Nederland haar ideeën in de praktijk verwezenlijkt zien worden, dat moet het zich verenigingen. In plaats van vier partijen in het linkse politieke spectrum (PvdA, SP, GroenLinks en D66) twee partijen: een progressieve middenpartij en een klassiek-socialistische partij.

Bart Snels, Tweede Kamerlid voor GroenLinks bepleitte onlangs in de Volkskrant voor vergaande samenwerking tussen D66 en GroenLinks. Hij mikt op het politieke midden. Willen beide partijen echter een serieuze factoor van belang worden, dan zullen ze moeten fuseren. Een vereniging van de slagkracht: eendracht maakt macht. De progressieve vleugel van de PvdA zou zich er goed aan doen om zich bij deze nieuwe sociaalliberale middenpartij aan te sluiten. De conservatieve vleugel zou zich vervolgens moeten aansluiten – of fuseren – met de SP.

PvdA

Jarenlang kreeg de PvdA het grootste gedeelte van Links Nederland achter zich. Doordat de sociaaldemocratische partij in de jaren negentig gedurende Paars opschoof naar het midden, ontstond er ruimte op links. Dit vacuüm maakte de groei van de SP mogelijk. Deze jonge socialistische partij trok veel kiezers van de PvdA los, die ontevreden waren met de nieuwe liberale middenkoers van de partij. Op een soortgelijke wijze verloor de partij in 2002 stemmers aan de LPF. Onder Bos en Cohen trok de partij bij naar links, maar verloor daardoor meer progressieve stemmers aan GroenLinks en D66.

Het lukt de PvdA al jaren niet om een duidelijke koers te varen: de partij balanceert namelijk voortdurend tussen de progressieve vleugel (die meer overeenkomsten heeft met GroenLinks en D66) en de conservatieve vleugel (meer gemeen met de SP). Door het gebrek aan een eenduidige visie verliest de partij voortdurend stemmen. Hoe staat de partij nou eigenlijk ten opzichte van Europa? Veel onduidelijkheid, met als gevolg een verlies van vertrouwen en daadkracht. De PvdA moet zich opsplitsen en fuseren met andere partijen. Nederland zou gebaat zijn bij twee duidelijk afgebaakte linkse partijen in plaats van de vertroebeling die we nu hebben.

Fusies van politieke partijen zijn in deze tijd misschien een raar fenomeen, maar op de langere termijn totaal niet. GroenLinks ontstond uit een fusie van de PSP, CPN, PPR en EVP in 1990. En nota bene de PvdA zelf ontstond vlak na de Tweede Wereldoorlog uit een fusie van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij (SDAP) met de links-liberale Vrijzinnig Democratische Bond (VDB; directe voorloper D66). Fusies passen in de geschiedenis van de sociaaldemocraten. Elke periode vraagt om nieuwe hervormingen.

D66 en GroenLinks

In het verleden was de samenwerking op de linkerflank van de Nederlandse politiek concreter dan de afgelopen tien jaar. Vooral ten tijde van de polarisatie in de jaren zeventig, toen de PvdA onder leiding van Joop den Uyl met D66, PSP en PPR (beide voorlopers van GroenLinks) geregeld een gezamenlijk links geluid lieten horen. In de jaren negentig nam D66 het initiatief voor de Paarse kabinetten. Deze sociaalliberale alliantie past in de tijdgeest van de Derde Weg die eveneens door Tony Blair en Bil Clinton werd aangehangen: een progressieve koers waarbij socialistische gelijkheid en het creëren van kansen werden gecombineerd met de liberale individuele hang naar vrijheid en zelfontplooiing.

D66 en GroenLinks trekken al een langere tijd frequent samen op. Logisch, de partijen hebben veel overeenkomsten met elkaar: focus op internationalisering, positief EU-verhaal, rechtstaat hoog in aanzien, individuele vrijheid, vrijheid van meningsuiting, hervormingen arbeidsmarkt, Nederland kennisland, onderwijs, wetenschap, een beter milieu en zelfontplooiing. GroenLinks is een voorstander van inkomstennivellering en op dit punt solidair met de PvdA. Vanuit het individualistische perspectief van D66 nogal problematisch, maar overkomelijk.

Paars was een mooi ideaal, maar we moeten uitkijken voor de uitwassen van het neoliberale marktdenken. D66 en GroenLinks omarmen die ideeën nog te veel en zijn op dit punt ‘rechtser’ dan het progressieve deel van de PvdA. Anderzijds zou die zich harder mogen maken voor vrijheid van meningsuiting en een verdere secularisering van Nederland. Op dit punt is de PvdA altijd bang geweest haar moslimachterban te verliezen.

Een nieuwe progressieve middenpartij

Kort gezegd: D66, GroenLinks en het progressieve deel van de PvdA moeten fuseren tot een nieuwe middenpartij met een progressieve koers en een sociaalliberaal geluid. Genoeg mogelijkheden: het CDA is gedecimeerd en de PvdA opgeschoven naar links. Ruimte genoeg. Veel mensen hebben behoefte aan een krachtige middenpartij, maar hebben geen vertrouwen in de PvdA en het CDA of vinden D66 te klein en GroenLinks te geitenwollen sokken. Het ziet er ook niet naar uit dat de CDA haar middenpositie terug zal winnen. De christendemocratische ideologie is sowieso niet meer populair (dat geld in mindere mate voor de sociaaldemocratie). Kijk ook naar de dalende zetels voor ChristenUnie en SGP na de laatste Tweede Kamerverkiezingen. En naar de afname van de populariteit van de CDU in Duitsland.

Deze nieuwe progressieve partij verenigt niet de zogenaamde ‘verliezers’ en ‘winnaars’ van de globalisering. Deze partij is in feite voor de kosmopolitische winnaars. De gedachte dat een volkspartij verschillende klassen moet verenigen en laten samenwerken wordt daarmee opgegeven. Deze samenwerking en solidariteitsgedachte komen niet meer intern in de partij naar voren, maar wel extern door middel van samenwerking met andere partijen, bijvoorbeeld een nieuwe klassiek-socialistische partij (SP fuseert met conservatieve deel PvdA).

Een nieuwe progressieve middenpartij zal in de toekomst een redelijke, betrouwbare samenwerkingspartner (of coalitiegenoot in een kabinet) voor zowel een klassiek-socialistische partij, als VVD en christendemocraten kunnen zijn. Deze nieuwe partij kan de stabiliserende, verenigende factoor in de Nederlandse politiek worden waar iedereen naar snakt. We moeten terug naar het duurzame, constructieve poldermodel en weg met de polarisering, waar naast de PVV en SP ook VVD en PvdA gretig aan mee doen.

Zoals ik al eerder heb gezegd laat deze partij een sociaalliberaal geluid horen. Hiermee kunnen ze een voorbeeld zijn voor andere landen. Dit zou prima passen binnen de rol van Nederland als voortrekkersland in de wereld. Hiermee krijgen we een permanente realisering van de Derde Weg-ideologie uit de jaren negentig van Paars, Bil Clinton, New Labour en Tony Blair. Veel ruimte voor zelfontplooiing, individuele vrijheid, ondernemerschap en innovatie, maar wel met een overheid die de burgers tegen de uitwassen van het kapitalisme beschermt. Het neoliberale kapitalisme heeft zijn langste tijd gehad. De tekens der tijd wijzen daar wel op.

Bij D66 en GroenLinks is al veel animo te vinden voor progressieve samenwerking. De PvdA’ers zullen moeten kiezen tussen in stand houden van een kwakkelende failliete sociaaldemocratische partij of succesvol opsplitsen en vervolgens aansluiten bij de SP en een nieuwe progressieve partij. Het is aan de PvdA. (Eru)

innuendo
Lult over cdtjes
Berichten: 20713
Lid geworden op: zo dec 08, 2002 10:49 pm
Locatie: Eindhoven

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door innuendo » di feb 21, 2012 2:20 pm

Even een polletje toegevoegd met daarin alle partijen die momenteel vertegenwoordigd zijn in de tweede kamer.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Gebruikersavatar
Alexus
Berichten: 9405
Lid geworden op: di jan 28, 2003 10:35 pm
Locatie: ergens bij Delft

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Alexus » di feb 21, 2012 2:53 pm

Eru Iluvatar schreef:Aansluitend op het nieuws van het vertrek van Job Cohen en de nog verdere zelfkastijding van de PvdA hier mijn artikel over de toekomst van de sociaal-democraten en Links Nederland in het algemeen:
Ik word altijd een beetje moe van dat links/rechts geneuzel waar het gros zich op dood staart. Juist het vergroten van tegenstellingen tussen kampen (niet alleen binnen 'links')met wat in eerste instantie slechts een methode was om politieke partijen te duiden, helpt Nederland weinig verder en vertroebelt mogelijkheden tot samenwerking.

Gebruikersavatar
Rubicon
Berichten: 1477
Lid geworden op: do okt 01, 2009 10:21 am

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Rubicon » di feb 21, 2012 6:19 pm

Gijscoman schreef:
Crises schreef:Dus verwacht jij dat hij een burgermeestersfunctie (een zeer zichtbare functie op lokaal niveau) gaat doen? Raar...
Zoals ik al zei: Ik hoop 't. En de burgemeestersfunctie in Nijmegen is toch een veel minder zichtbare positie dan de burgemeestersfunctie in Amsterdam. En hij zei in de persconferentie zich nog steeds met politiek bezig te zullen houden.

Vergeet het maar, Sharon Dijksma is de favoriet.

Gebruikersavatar
Gijscoman
Berichten: 2643
Lid geworden op: zo apr 24, 2011 5:23 pm
Locatie: Nijmegen/Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Gijscoman » di feb 21, 2012 8:34 pm

Verdorie... Hebben we net De Graaf gehad, komt Dijksma dus nu waarschijnlijk. Ach, laat ik haar toch maar het voordeel van de twijfel geven.

Gebruikersavatar
Ernst-Jan
Berichten: 11330
Lid geworden op: do okt 07, 2004 3:41 pm
Locatie: Linschoten

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Ernst-Jan » wo feb 22, 2012 1:37 pm

Alexus schreef:
Eru Iluvatar schreef:Aansluitend op het nieuws van het vertrek van Job Cohen en de nog verdere zelfkastijding van de PvdA hier mijn artikel over de toekomst van de sociaal-democraten en Links Nederland in het algemeen:
Ik word altijd een beetje moe van dat links/rechts geneuzel waar het gros zich op dood staart. Juist het vergroten van tegenstellingen tussen kampen (niet alleen binnen 'links')met wat in eerste instantie slechts een methode was om politieke partijen te duiden, helpt Nederland weinig verder en vertroebelt mogelijkheden tot samenwerking.
Helemaal mee eens.
Trotse vader sinds 25/02/10.

Far over the Misty Mountains cold,
To dungeons deep and caverns old,
The pines were roaring on the heights,
The winds were moaning in the night,
The fire was red, it flaming spread,
The trees like torches blazed with light

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 23912
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Lennert » wo feb 22, 2012 2:12 pm

Kom op jongens, wie heeft er PVV in de poll aangeklikt? :mrgreen:
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Gebruikersavatar
Crises
Berichten: 6072
Lid geworden op: wo feb 13, 2008 1:57 pm
Locatie: Zutphen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Crises » wo feb 22, 2012 2:29 pm

Gijscoman schreef:Verdorie... Hebben we net De Graaf gehad, komt Dijksma dus nu waarschijnlijk. Ach, laat ik haar toch maar het voordeel van de twijfel geven.
Sorry, maar wat weet je eigenlijk van Dijksma?
Ik denk dat ik allergisch ben voor leer... ik heb altijd zo'n koppijn als ik wakker word met m'n schoenen nog aan

Gebruikersavatar
ketter
Berichten: 10429
Lid geworden op: vr jul 22, 2005 2:56 pm

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door ketter » wo feb 22, 2012 3:32 pm

Ik afgelopen keer bij TK-verkiezingen heb ik opportunistisch gestemd op de partij die het het beste voorhad met studenten: de SP. Dit terwijl ik eigenlijk maar weinig met de partij opheb. Eigenlijk zit ik ergens tussen D66 en de VVD in, maar ik moet toch zeggen dat ik een behoorlijke scepticus ben ten opzichte van de Nederlandse politiek door ervaringen met de praktijk. Protesteren tegen kabinetsplannen wordt door oppositiepartijen enkel en alleen gezien als mogelijkheden om zieltjes voor de eigen partij te winnen, en D66 in Nijmegen leek het 'van essentiële noodzaak' om iedereen in de gemeenteraad een iPad cadeau te doen (uiteraard van publieksgeld betaald). Het zijn van die kleine dingen die voor mij de grotere mechanismen blootleggen: uiteindelijk komt integriteit op een latere plaats, macht (in de breedste definitie) en persoonlijk comfort hebben voorrang.

innuendo
Lult over cdtjes
Berichten: 20713
Lid geworden op: zo dec 08, 2002 10:49 pm
Locatie: Eindhoven

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door innuendo » wo feb 22, 2012 3:58 pm

Bart schreef:Ik afgelopen keer bij TK-verkiezingen heb ik opportunistisch gestemd op de partij die het het beste voorhad met studenten: de SP. Dit terwijl ik eigenlijk maar weinig met de partij opheb. Eigenlijk zit ik ergens tussen D66 en de VVD in, maar ik moet toch zeggen dat ik een behoorlijke scepticus ben ten opzichte van de Nederlandse politiek door ervaringen met de praktijk. Protesteren tegen kabinetsplannen wordt door oppositiepartijen enkel en alleen gezien als mogelijkheden om zieltjes voor de eigen partij te winnen, en D66 in Nijmegen leek het 'van essentiële noodzaak' om iedereen in de gemeenteraad een iPad cadeau te doen (uiteraard van publieksgeld betaald). Het zijn van die kleine dingen die voor mij de grotere mechanismen blootleggen: uiteindelijk komt integriteit op een latere plaats, macht (in de breedste definitie) en persoonlijk comfort hebben voorrang.

Is toch niet zo heel gek? Als regering heb je in theorie de meerderheid achter je staan. Zou jij je als premier druk maken als er 3000 man op het binnenhof staat?
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Gebruikersavatar
ketter
Berichten: 10429
Lid geworden op: vr jul 22, 2005 2:56 pm

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door ketter » do feb 23, 2012 8:04 pm

Natuurlijk is het niet gek, maar irritant vind ik het wel. Je gaat protesteren omdat iets (specifieks!) je niet zint, dan heb ik echt geen trek in die lui die op de meest uiteenlopende manieren proberen om je naam op de ledenlijst te krijgen. Dat ik een besluit kut vind wil nog niet gelijk zeggen dat ik de vlag voor GroenLinks (om maar een partij te noemen) ga uithangen. Waarom proberen ze niet één front te vormen tegen een wetsbesluit ipv de eigen partij te promoten? Dat lijkt me op de korte termijn, voor dat specifieke wetsvoorstel, toch net wat effectiever. Maar goed, het is inderdaad misschien niet het beste voorbeeld om te noemen. :P

Gebruikersavatar
Metalheank
Berichten: 7960
Lid geworden op: zo jul 11, 2004 11:20 am
Locatie: Zutphen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Metalheank » do feb 23, 2012 11:20 pm

Bart schreef:en D66 in Nijmegen leek het 'van essentiële noodzaak' om iedereen in de gemeenteraad een iPad cadeau te doen (uiteraard van publieksgeld betaald). Het zijn van die kleine dingen die voor mij de grotere mechanismen blootleggen: uiteindelijk komt integriteit op een latere plaats, macht (in de breedste definitie) en persoonlijk comfort hebben voorrang.
Precies daarom heeft de SP die afdrachtsregeling. Waar overigens ook wel wat tegen in te brengen is.
twitter.com/MiddeleeuwsBouw
Vuige automuziek playlist: http://open.spotify.com/playlist/4Rsy2e ... TROREETjMA

Gebruikersavatar
CALIBANaan
Berichten: 9710
Lid geworden op: vr jul 18, 2003 7:59 pm
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door CALIBANaan » vr feb 24, 2012 12:31 am

Ik heb op PvdD gestemd de laatste paar stem rondes. Meer woorden maak ik niet vuil aan onze politiek.
Gelegenheids Satanist

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 23912
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Lennert » vr feb 24, 2012 10:58 am

Ik de laatste keer op D66 in de hoop op een Paars plus kabinet, gaat de volgende keer waarschijnlijk Groenlinks worden.
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Gebruikersavatar
Rubicon
Berichten: 1477
Lid geworden op: do okt 01, 2009 10:21 am

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Rubicon » vr feb 24, 2012 11:32 am

Het is dat stemmen een recht is, wat ik niet wil laten lopen, maar ik zou werkelijk niet weten wat ik nu zou moeten stemmen. De politiek is door en door verrot en ik krijg steeds meer het idee dat men er alleen voor zichzelf zit. Uiteindelijk blijft van de krachtige woorden voor de verkiezingen vaak na de stemming helemaal niks over en is men druk met compromissen sluiten, machtspelletjes, mooi weer spelen, leugens en het eigen straatje schoonvegen. Een vertegenwoordiging van het volk is het zelden, want Jan met de Pet ziet weinig besluiten langskomen die ook voor hem gunstig zijn, of zijn te begrijpen. Natuurlijk is niet iedereen tevreden te stellen en moeten er impopulaire maatregelen genomen worden, maar de beslissingen in onze politieke worden genomen in Ivoren Haagse torens, missen ieder draagvlak in de samenleving en staan ver af van behoeften en wensen van de (meeste) burgers.

Geen idee dus, waar ik mijn stem aan ga geven. Misschien de SP maar eens een kans geven.

Gebruikersavatar
Hieronimus
Berichten: 30185
Lid geworden op: wo mar 12, 2003 12:36 pm
Locatie: Hutje in het bos

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Hieronimus » vr feb 24, 2012 6:26 pm

Lennert schreef:Kom op jongens, wie heeft er PVV in de poll aangeklikt? :mrgreen:
Inderdaad, kom er maar voor uit!
Front voor/der Matigheid
last.fm

Gebruikersavatar
CALIBANaan
Berichten: 9710
Lid geworden op: vr jul 18, 2003 7:59 pm
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door CALIBANaan » vr feb 24, 2012 8:56 pm

Hieronimus schreef:
Lennert schreef:Kom op jongens, wie heeft er PVV in de poll aangeklikt? :mrgreen:
Inderdaad, kom er maar voor uit!
Als de PvdD er niet waren geweest had ik wel op PVV gestemd.
Gelegenheids Satanist

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 23912
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Lennert » za feb 25, 2012 10:51 am

Kom maar op, vertel waarom!
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Gebruikersavatar
Heyoka
Berichten: 5487
Lid geworden op: do mar 18, 2010 7:22 pm

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Heyoka » za feb 25, 2012 11:27 am

Lennert schreef:Kom maar op, vertel waarom!
Je hebt je schietschijf, je kleiduif, gevonden. Hij moet zichzelf alleen nog even afvuren voordat jij gehakt van hem maakt? :D
Maak het sneu.
Hou het sneu.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 23912
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Lennert » za feb 25, 2012 5:42 pm

Hangt natuurlijk helemaal af van zijn motivatie :mrgreen: Maar ik wil dat plezier graag met je delen hoor!
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 23912
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Lennert » zo mar 11, 2012 9:08 am

Rutte: 'VVD en SGP zijn het meestal met elkaar eens'

Premier Mark Rutte was vandaag aanwezig bij de SGP-jongerendag in Utrecht. Hij zei daar tegenover 1500 SGP- jongeren dat de VVD en de SGP het op de meeste punten eens zijn.

Als voorbeelden noemde Rutte dat beide partijen voorstander zijn van een kleine overheid. Ook is het voor zowel de SGP als de VVD belangrijk dat de overheidsfinanciën op orde zijn. Verder zijn veiligheid op straat en een fatsoenlijk immigratiebeleid voor zowel de VVD als de SGP van belang.

Rutte erkende wel dat de standpunten van de SGP en de VVD ver uit elkaar liggen als het gaat over de koopzondag en weigerambtenaren.

Maar hij ziet meer verschillen tussen de SP en de VVD, dan tussen de SGP en de VVD.

Tijdens de bijeenkomst zei Rutte dat hij een gelovig man is en dat het geloof een van zijn drijfveren is. 'Voor mij is heel belangrijk dat het liberalisme wortelt in de joods-christelijke beginselen.'

De premier beweerde dat hij niet naar de jongerendag is gekomen om de samenwerkingsbanden met de SGP extra aan te halen. De coalitie is in de Eerste Kamer van de SGP afhankelijk om een meerderheid te krijgen voor plannen van het kabinet.

Speerpunt
De premier nam een motie aan van de SGP jongeren, waarin van godsdienstvrijheid een speerpunt wordt gemaakt in het buitenlands beleid, en druk wordt uitgeoefend op regimes die christenen onderdrukken, door bijvoorbeeld handelsembargo's in te stellen.

Rutte kreeg na zijn woorden een staande ovatie van het publiek.
Zo blij dat ik niet voor de VVD gestemd heb, deze man is een schande voor liberale politiek als hij zo probeert de fundamentalistische christenen achter zich te krijgen.
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Gebruikersavatar
Heyoka
Berichten: 5487
Lid geworden op: do mar 18, 2010 7:22 pm

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Heyoka » zo mar 11, 2012 10:00 am

Lennert schreef:
Rutte: 'VVD en SGP zijn het meestal met elkaar eens'

Premier Mark Rutte was vandaag aanwezig bij de SGP-jongerendag in Utrecht. Hij zei daar tegenover 1500 SGP- jongeren dat de VVD en de SGP het op de meeste punten eens zijn.

Als voorbeelden noemde Rutte dat beide partijen voorstander zijn van een kleine overheid. Ook is het voor zowel de SGP als de VVD belangrijk dat de overheidsfinanciën op orde zijn. Verder zijn veiligheid op straat en een fatsoenlijk immigratiebeleid voor zowel de VVD als de SGP van belang.

Rutte erkende wel dat de standpunten van de SGP en de VVD ver uit elkaar liggen als het gaat over de koopzondag en weigerambtenaren.

Maar hij ziet meer verschillen tussen de SP en de VVD, dan tussen de SGP en de VVD.

Tijdens de bijeenkomst zei Rutte dat hij een gelovig man is en dat het geloof een van zijn drijfveren is. 'Voor mij is heel belangrijk dat het liberalisme wortelt in de joods-christelijke beginselen.'

De premier beweerde dat hij niet naar de jongerendag is gekomen om de samenwerkingsbanden met de SGP extra aan te halen. De coalitie is in de Eerste Kamer van de SGP afhankelijk om een meerderheid te krijgen voor plannen van het kabinet.

Speerpunt
De premier nam een motie aan van de SGP jongeren, waarin van godsdienstvrijheid een speerpunt wordt gemaakt in het buitenlands beleid, en druk wordt uitgeoefend op regimes die christenen onderdrukken, door bijvoorbeeld handelsembargo's in te stellen.

Rutte kreeg na zijn woorden een staande ovatie van het publiek.
Zo blij dat ik niet voor de VVD gestemd heb, deze man is een schande voor liberale politiek als hij zo probeert de fundamentalistische christenen achter zich te krijgen.
Dit is gewoon een Geert Wilders bash actie van Rutte. Wilders maakt zich al jaren druk over de onderdrukking van vrouwen door de Islam, en nu staat Rutte daar heel vrolijk op een SGP-jongerendag vriendjes te zijn met een groep mensen die net zo neer kijken op vrouwen als moslims dat doen.
Maak het sneu.
Hou het sneu.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Gijscoman
Berichten: 2643
Lid geworden op: zo apr 24, 2011 5:23 pm
Locatie: Nijmegen/Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Gijscoman » zo mar 11, 2012 10:05 am

Zeggen dat de VVD meer gemeen heeft met de SGP dan met de SP is trouwens wel een open deur intrappen...
Ook aardig dat hij benadrukte dat hij echt niet sprak om zo de SGP achter zich te krijgen voor de Eerste Kamer.

Gebruikersavatar
Alexus
Berichten: 9405
Lid geworden op: di jan 28, 2003 10:35 pm
Locatie: ergens bij Delft

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Alexus » zo mar 11, 2012 11:07 am

Ach, Rutte is de slet van het Binnenhof. Het is enkel een kwestie van tijd voordat ie een SOA oploopt.

innuendo
Lult over cdtjes
Berichten: 20713
Lid geworden op: zo dec 08, 2002 10:49 pm
Locatie: Eindhoven

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door innuendo » zo mar 11, 2012 11:14 am

@ Gijscoman:

Dat verschil zou er juist wel moeten zijn. De SGP zal zijn standpunten nooit verloochenen, terwijl de VVD een schande voor het liberalisme is. Als dat niet zo was zou een innige samenwerking tussen de VVD en de SGP net zo ondenkbaar zijn wanneer het de SP betrof.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Gebruikersavatar
Heyoka
Berichten: 5487
Lid geworden op: do mar 18, 2010 7:22 pm

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Heyoka » zo mar 11, 2012 12:06 pm

Gijscoman schreef:Ook aardig dat hij benadrukte dat hij echt niet sprak om zo de SGP achter zich te krijgen voor de Eerste Kamer.
Ja, dat is wat hij wellicht zei, maar natuurlijk niet wat hij dacht. Hij wist heel goed dat dit de schijn er van zou hebben en dat was weer niet voor niets, want hij heeft het alleen daarom maar gedaan. Jij denkt toch niet dat hij een beetje belangeloos dingen aan het doen is he? Daar heeft ie het net even te druk voor lijkt me. En blijkbaar heeft ie het nogal druk met liegen als ik dit zo lees.
Maak het sneu.
Hou het sneu.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Gijscoman
Berichten: 2643
Lid geworden op: zo apr 24, 2011 5:23 pm
Locatie: Nijmegen/Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Gijscoman » zo mar 11, 2012 8:59 pm

Heyoka schreef:
Gijscoman schreef:Ook aardig dat hij benadrukte dat hij echt niet sprak om zo de SGP achter zich te krijgen voor de Eerste Kamer.
Ja, dat is wat hij wellicht zei, maar natuurlijk niet wat hij dacht. Hij wist heel goed dat dit de schijn er van zou hebben en dat was weer niet voor niets, want hij heeft het alleen daarom maar gedaan. Jij denkt toch niet dat hij een beetje belangeloos dingen aan het doen is he? Daar heeft ie het net even te druk voor lijkt me. En blijkbaar heeft ie het nogal druk met liegen als ik dit zo lees.
Het ging mij er vooral om dat hij door te benadrukken dat hij het niet daarom doet, hij juist extra laat zien dat dat de enige reden is dat hij daar zit te lullen.

Gebruikersavatar
Heyoka
Berichten: 5487
Lid geworden op: do mar 18, 2010 7:22 pm

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Heyoka » zo mar 11, 2012 9:44 pm

Gijscoman schreef:
Heyoka schreef:
Gijscoman schreef:Ook aardig dat hij benadrukte dat hij echt niet sprak om zo de SGP achter zich te krijgen voor de Eerste Kamer.
Ja, dat is wat hij wellicht zei, maar natuurlijk niet wat hij dacht. Hij wist heel goed dat dit de schijn er van zou hebben en dat was weer niet voor niets, want hij heeft het alleen daarom maar gedaan. Jij denkt toch niet dat hij een beetje belangeloos dingen aan het doen is he? Daar heeft ie het net even te druk voor lijkt me. En blijkbaar heeft ie het nogal druk met liegen als ik dit zo lees.
Het ging mij er vooral om dat hij door te benadrukken dat hij het niet daarom doet, hij juist extra laat zien dat dat de enige reden is dat hij daar zit te lullen.
Ah, ok, dan had ik het verkeerd geïnterpreteerd.
Maak het sneu.
Hou het sneu.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ernst-Jan
Berichten: 11330
Lid geworden op: do okt 07, 2004 3:41 pm
Locatie: Linschoten

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Ernst-Jan » wo mar 14, 2012 10:03 pm

PVV neemt boete voor ontbreken jaarverslag voor lief
Laatste update: 14 maart 2012 21:57 info
DEN HAAG - De PVV zal zich niet houden aan de verplichting een jaarverslag in te leveren waarin staat welke giften de partij heeft ontvangen.
Foto: ANP

De boete van 25.000 euro die hierop staat, zal de PVV voor lief nemen. Dat zei PVV-Kamerlid Hero Brinkman woensdag in de Tweede Kamer.

De Kamer sprak over de wet die politieke partijen verplicht giften boven de 4500 euro openbaar te maken. Brinkman ziet dit als een ''anti-PVV-wet'' omdat deze partij de identiteit van donateurs wil beschermen. Eerder kondigde Brinkman aan de mazen van deze wet op te zullen zoeken.

Zo gaf hij woensdag aan dat zijn partij geld zou kunnen 'vinden'. Als de eigenaar niet binnen een jaar komt opdagen, is het geld van de PVV.

D66 had minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) erop gewezen dat de PVV met de betaling van 25.000 euro onder het verplichte jaarverslag uit kan komen, waarop Brinkman dat bevestigde. Spies had gezegd dat ze zich niet kon voorstellen dat een partij zich op deze manier onder een verplichting zou proberen uit te draaien.
En ja hoor, het is de pvv weer gelukt..
Trotse vader sinds 25/02/10.

Far over the Misty Mountains cold,
To dungeons deep and caverns old,
The pines were roaring on the heights,
The winds were moaning in the night,
The fire was red, it flaming spread,
The trees like torches blazed with light

Gebruikersavatar
Johan
Berichten: 5148
Lid geworden op: vr nov 02, 2007 12:25 pm
Locatie: Maastricht

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Johan » vr mar 16, 2012 2:34 pm

Randdebielen. Haha, die laatste zin van het artikel. Wel dus!

innuendo
Lult over cdtjes
Berichten: 20713
Lid geworden op: zo dec 08, 2002 10:49 pm
Locatie: Eindhoven

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door innuendo » di mar 20, 2012 12:53 pm

Zozo, Hero Brinkman stapt uit de PVV. Zou hij nu zijn NPVV oprichten?
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Gebruikersavatar
Seraphis
Berichten: 528
Lid geworden op: wo nov 22, 2006 6:10 pm

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Seraphis » di mar 20, 2012 2:46 pm

Goed nieuws! Weg meerderheid, dus weg met de gedoogconstructie en het wanbeleid.

Nieuwe verkiezingen of een nieuwe formatieronde.
"True knowledge exists in knowing that you know nothing" - Socrates
"Better to be a man of great worth than to have possessions of great worth" - Pausanias of Sparta

Gebruikersavatar
Johan
Berichten: 5148
Lid geworden op: vr nov 02, 2007 12:25 pm
Locatie: Maastricht

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Johan » di mar 20, 2012 2:55 pm

Haha, dus nu krijgt Brinkman de macht om het kabinet te laten vallen wanneer hij wil. Nice!

Gebruikersavatar
Rascul
Berichten: 15112
Lid geworden op: wo dec 11, 2002 1:16 pm
Locatie: Utereg

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Rascul » di mar 20, 2012 4:30 pm

En Rutte zegt vrolijk dat er politiek niets aan de hand is. Juist ja.
Makkers staakt uw wild geraas

Gebruikersavatar
Johan
Berichten: 5148
Lid geworden op: vr nov 02, 2007 12:25 pm
Locatie: Maastricht

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Johan » di mar 20, 2012 4:40 pm

Rutte wordt een beetje een plaat die blijft hangen. Hij blijft zich maar herhalen wat er ook gebeurt.

Gebruikersavatar
Dimas
Berichten: 2462
Lid geworden op: do jul 31, 2003 2:23 pm
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Dimas » zo mar 25, 2012 1:37 pm

Nou, als je naar de statistieken kijkt is Brinkman zo ongeveer degene die het meest in lijn met het kabinet heeft gestemd.
Er gaat dus niet ineens een grote koerswijziging plaatsvinden, en het is gewoon niet reëel om te denken dat hiermee het kabinet echt in gevaar komt.
Brinkman had een probleem met de partij-democratie van de PVV, niet met het kabinet.

Gebruikersavatar
Johan
Berichten: 5148
Lid geworden op: vr nov 02, 2007 12:25 pm
Locatie: Maastricht

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Johan » wo mar 28, 2012 2:57 pm

Dimas schreef:Nou, als je naar de statistieken kijkt is Brinkman zo ongeveer degene die het meest in lijn met het kabinet heeft gestemd.
Natuurlijk. De PVV heeft altijd als volledige fractie gestemd..

Maar Brinkman heeft nu dus al voor de motie gestemd waarin de kamer het PVV polenmeldpunt verafschuwt. Het CDA ook trouwens. En 'de onderhandelingen in het Catshuis bevinden zich in een moeilijke fase' en zijn voor vandaag vroegtijdig afgebroken.

Gebruikersavatar
Gijscoman
Berichten: 2643
Lid geworden op: zo apr 24, 2011 5:23 pm
Locatie: Nijmegen/Groningen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Gijscoman » wo mar 28, 2012 3:28 pm

Ik denk dat er weinig uit die besprekingen zal komen en dat 't kabinet spoedig zal vallen. Maar die gedachte kan ook komen door de wens dat dat gebeurt.

Gebruikersavatar
dako
Berichten: 18882
Lid geworden op: wo mei 19, 2004 9:52 am
Locatie: Polder

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door dako » wo mar 28, 2012 9:51 pm

Welnee, Greet doet gewoon even stoer voor het gepeupel. Tot Prinsjesdag zit die kliek er wel.
sabaton is mijn favoriete epic metal band

Gebruikersavatar
Crises
Berichten: 6072
Lid geworden op: wo feb 13, 2008 1:57 pm
Locatie: Zutphen

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Crises » vr mar 30, 2012 2:16 pm

Ik denk dat ik de nederlandse politiek pas echt wel weer wil volgen als dit kabinet gevallen is. Nu volg ik alleen de beleidspunten.
Ik denk dat ik allergisch ben voor leer... ik heb altijd zo'n koppijn als ik wakker word met m'n schoenen nog aan

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 23541
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Nijverdal
Contacteer:

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Jeroen » vr mar 30, 2012 2:32 pm

Wat mij momenteel vooral stoort is de niet aflatende stroom aan oneliners. Teletekst kopt er ook continu mee, als er weer eens een pakkend quootje opgevangen is bij één van de fractieleiders. 'Kat in t nauw' 'Op doodlopende weg' 'bedrijfspoedel' , 'zoek maar op in het woordenboek'.. echt, toegankelijke politiek is niet erg, maar het niveau wordt met de dag bedenkelijker.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Jan-Willem
Berichten: 615
Lid geworden op: wo dec 21, 2005 11:51 pm
Locatie: Rotterdam

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Jan-Willem » vr mar 30, 2012 9:38 pm

Ik wordt zo moe van dat hele geneuzel. Als het kabinet valt mag van mij meteen de hele kamer ophoepelen en dan installeren ze maar een partijloos kabinet.

Gebruikersavatar
Ernst-Jan
Berichten: 11330
Lid geworden op: do okt 07, 2004 3:41 pm
Locatie: Linschoten

Re: Neerlandsche politiek

Bericht door Ernst-Jan » za mar 31, 2012 10:23 am

En hoe had je dat voor je gezien?
Trotse vader sinds 25/02/10.

Far over the Misty Mountains cold,
To dungeons deep and caverns old,
The pines were roaring on the heights,
The winds were moaning in the night,
The fire was red, it flaming spread,
The trees like torches blazed with light

Plaats reactie