Roadburn 2008 (18/19 april, 013 Tilburg)

Hier kan je alles kwijt over concerten en festivals.
Gebruikersavatar
Draconian
Lult over cdtjes
Berichten: 11068
Lid geworden op: di mar 02, 2004 9:12 pm
Locatie: De Geitenberg

Bericht door Draconian » vr apr 18, 2008 12:53 pm

Voor de mensen die gaan, raad ik vooral aan om eens naar Nadja te gaan luisteren. Echt zonde dat ik die moet missen....
We're particles in motion, we can't accept we've no control
Racing helpless through the aether, staring outward from the world

Gebruikersavatar
Antonio Montana
Berichten: 3219
Lid geworden op: ma feb 26, 2007 8:49 pm
Locatie: Den Haag

Bericht door Antonio Montana » za apr 19, 2008 12:54 pm

Zo, gisteren was goed gaaf. Vooral Danava, Blood Of The Sun, Witchcraft, Trouble en Gentleman's Pistols. Een beetje fatsoenlijk de Green Room of de Bat Cave inkomen was gisteren best moeilijk trouwens. Zal vandaag ook zeker zo zijn.
[url]http://www.gitarist.nl[/url]
[url]http://www.slagwerkwereld.nl[/url]
[url]http://www.interface.nl[/url]

Gebruikersavatar
Marcel Hubregtse
Berichten: 638
Lid geworden op: za aug 11, 2007 9:17 am
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Marcel Hubregtse » za apr 19, 2008 5:32 pm

Antonio Montana schreef:Zo, gisteren was goed gaaf. Vooral Danava, Blood Of The Sun, Witchcraft, Trouble en Gentleman's Pistols. Een beetje fatsoenlijk de Green Room of de Bat Cave inkomen was gisteren best moeilijk trouwens. Zal vandaag ook zeker zo zijn.

Witchcraft vond ik ZWAAR tegenvallen. Een stel zoutpilaren met best een slecht geluid waar vooral de zang onder te lijden had.

Trouble was muzikaal goed maar ook hier was de zang weer eens het minpunt. Wanneer laat de heer Wagner nou eens een keer z'n sigaret uit op het podium? Al dat roken heeft een negatief effect op zijn stem

Grote verrassing (want ik kende ze niet) was Black Shape Of Nexus, wat een geweldige band is dat. Helaas was Trouble het laatste dat ik zag want werd onverwachts weggeroepen.
Dus weet niet hoe La Ira de Dios, Isis,, Mos Generator & Church of Misery (kende ze niet echt maar had er goede verhalen over gehoord) waren.

En helaas vandaag het hele programma moeten missen.
Yesterday is dead and gone, tomorrow is out of sight.

Dawn Crosby (R.I.P.)
05 April 1963 - 15 December 1996

Gebruikersavatar
Marcel Hubregtse
Berichten: 638
Lid geworden op: za aug 11, 2007 9:17 am
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Marcel Hubregtse » za apr 19, 2008 5:36 pm

Maerten schreef:Down! Wat een band is dat zeg! Alleen die merchandise prijzen gingen echt nergens over :roll: .

Ohja, leuk zo'n Tomtom, als driekwart van de stad open lijkt te liggen.

Ah well, vanavond weer!
Ik weet niet wat de merch prijzen bij Down waren, maar gisteren was het allemaal prima te betalen.
Yesterday is dead and gone, tomorrow is out of sight.

Dawn Crosby (R.I.P.)
05 April 1963 - 15 December 1996

Gebruikersavatar
Scream filled Silence
Berichten: 1658
Lid geworden op: di mar 02, 2004 7:39 pm

Bericht door Scream filled Silence » zo apr 20, 2008 12:10 pm

Draconian schreef:Voor de mensen die gaan, raad ik vooral aan om eens naar Nadja te gaan luisteren. Echt zonde dat ik die moet missen....
Nadja is geweldig, looooodzwaar, super intens! Alleen daarvoor zou ik al naar Roadburn gaan, helaas voor mij kaartje dit jaar ..
[url]www.hopsandbarley.nl[/url]

Gebruikersavatar
CTTS
Berichten: 4866
Lid geworden op: ma nov 14, 2005 10:37 pm
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door CTTS » zo apr 20, 2008 12:22 pm

Zo, ben ook weer onder de levenden. Vrijdag na een flinke file in Tilburg aangekomen, tentje opgezet (prima te doen die camping trouwens) en met de festivalbus naar de 013, flinke file weer in het centrum van Tilburg dus maar een stukje gaan lopen. Eerst even wat gegeten daarna rustig naar het eerste bandje gaan kijken, Black Shape of Nexus, aparte presentatie van de zanger die zich wel erg goed inleefde in zijn rol. Niet verkeerd opzich maar ik had vaak het idee naar een Winter coverband te kijken, zonder de geniale Winter afwisseling. Toen maar even een rondje gelopen, oa. stukje Trouble, Gentleman's Pistols meegepakt en daar werd ik niet echt vrolijk van.
Vervolgens op Isis gewacht en ondanks dat dat zeker zijn momenten had was ik toch behoorlijk teleurgesteld, erg matig geluid, amper een lichtshow, weinig uitstraling van de band en ze speelden 3 kwartier korter dan gepland? Tegen het einde werd het wel wat beter, maar toen waren ze bijna klaar. Gemiste kans wat mij betreft.

Daarna nog een stuk Scott Kelly meegepakt en dat was erg apart om hem zo buiten zijn Neurosis achtige geluidsmuur te zien, qua zang en presentatie was het vaak wel kippenvel, alleen zijn gitaarspel viel wat tegen, waar hij zich later ook voor verontschuldigde. Het bier en de lange dag begon toch wel een beetje zijn tol te eisen en dus zijn we maar weer de camping op gaan zoeken.

Zaterdag rond kwart voor 4 kwamen we de grote zaal weer binnen waar Long Distance Calling speelde, en dat was eigenlijk een grote verrassing, stevige postrock die af en toe ook wel wat aan Katatonia deed denken. De band had er ook zichtbaar plezier in. Daarna gelijk maar even de LP en een shirtje op de kop getikt. Aanrader dat bandje.
Vervolgens richting Batcave voor Lesbian, dat ook wel tof klonk maar waar we door de grote drukte niet echt heel veel van meekregen dus maar weer terug naar de grote zaal waar Cephalic Carnage hun doomset zou spelen. Het duurde even voor ze erin kwamen had ik het idee en ook het geluid zat niet helemaal mee, maar vooral Halls of Amenti was bij tijd en wijlen erg indrukwekkend. Leuk om een keer gezien te hebben. Mooie visuals ook op de achtergrond.
Daarna weer naar de batcave voor Kruger, op cd vind ik dat een leuke band, beetje kruising van Entombed/Mastodon en Neurosis. En wat ik ervan meekreeg in de wederom overvolle batcave klonk naar meer.
Vervolgens weer terug naar de grote zaal voor Boris, dat liep behoorlijk uit, de eerste paar nummers konden me ook niet echt bekoren maar naarmate de set vorderde vond ik het wel steeds leuker worden, grappig die drummer ook constant met zijn gepose en zijn 'ge-yeah!' en 'ge-wooo!' Na een tijdje maar even gaan eten en nog even de laatste twee nummers Boris meegepikt voordat Cult of Luna begon.
Die heb ik de laatste paar jaar een stuk of 3 keer gezien en ondanks dat dat altijd goed te doen was maakten ze vandaag wel een onwijze indruk op mij. Twee drummers, drie gitaristen, twee zangers. Allemaal in smetteloos wit overhemd, een overdonderend geluid en een prachtige lichtshow. Kolere wat een optreden was dat. Stond regelmatig met kippenvel op mijn armen (of dat kwam van de airco op standje zeewind), als die nieuwe net zo gaat klinken dan kunnen we onze lol op. Voor mij het optreden van de dag. Aangezien alles nogal uitliep zijn we nog even snel een rondje merchandise gaan doen, toen we terugkwamen in de grote zaal stond Enslaved al op het punt van beginnen, en dat was ook prima te doen. Leuke mix van vooral nieuw en wat oud werk.

Door de stortvloed aan bands en het lange weekend hadden we sochtends al besloten om savonds naar huis te gaan, en ondanks dat ik Kongh en Year of No Light graag had willen zien hadden we geen zin meer in volgestampte kleine zalen en batcaves en zijn we naar huis gegaan.

Wederom een mooie editie van Roadburn, prima sfeer altijd daar en een mooie verscheidenheid aan nationaliteiten, vraag me alleen af wat ze volgend jaar nog aan grote acts neer moeten gaan zetten 8) En leek het maar zo of was het dit jaar wat minder druk als vorig jaar, ondanks dat beide edities uitverkocht waren?

Gebruikersavatar
Hub de Gallier
Berichten: 482
Lid geworden op: ma jul 24, 2006 11:40 am
Locatie: Roermond
Contacteer:

Bericht door Hub de Gallier » zo apr 20, 2008 1:02 pm

Erg geslaagd festival...goede sfeer en gewoon erg gezellig! Komend jaar weer erbij!
Namens Enslaved bedankt voor de geweldige reacties!!!!
www.hdgdistribution.com nu online!!!!

Gebruikersavatar
Antonio Montana
Berichten: 3219
Lid geworden op: ma feb 26, 2007 8:49 pm
Locatie: Den Haag

Bericht door Antonio Montana » zo apr 20, 2008 1:32 pm

Erg gave dag gisteren! Door wat gastenlijstproblemen kwam ik wat laat binnen (met heel veel dank aan ComaNation dat ik überhaupt binnen kwam!) Halverwege Cephalic Carnage kwam ik de grote zaal inlopen. Normaal heb ik helemaal niets met deze band, maar nu vond ik het behoorlijk goed. Daarna op Boris gewacht, wat ik echt enorm vond tegenvallen. Na een veel te lange soundcheck was het allemaal wat mat. Ik ben toen naar Nadja gelopen, waar ik zeker geen spijt van heb! Fantastisch zwaar optreden! Gelijk een LP aangeschaft bij de band. Daarna naar Cult Of Luna gegaan en dat was echt meesterlijk. Verreweg het beste optreden dat ik van ze gezien heb. Enslaved viel mij enorm mee. Ik was behoorlijk vooringenomen, omdat ik graag Celtic Frost had willen zien, maar werd geheel overtuigd door de Noren. Acid Mothers Guru was ook wel vet, vooral door de drummers en het zeer gefreakte gitaarspel. Als laatste nog het enorm overweldigende Kongh zien spelen. Fantastisch festival, hopelijk volgend jaar weer!
[url]http://www.gitarist.nl[/url]
[url]http://www.slagwerkwereld.nl[/url]
[url]http://www.interface.nl[/url]

Gebruikersavatar
Cranial
Berichten: 3986
Lid geworden op: wo mei 24, 2006 7:43 pm
Locatie: Roosendaal

Bericht door Cranial » zo apr 20, 2008 10:59 pm

ik heb me kostelijk vermaakt gisteren,duurde ff voor het besef weer terug was na gisteren (ik had me een kater vandaag !)
maar toch de beste band van de avond vond ik toch nadja! (en enslaved)
wat een loeizwaar,meesleurend optreden was dat !! luisterde al een tijdje wat materiaal van hun,maar het live gebeuren doen de platen compleet overdonderen ! aanradertje !
verder heb ik een erg gezellige dag gehad met veel mensen en de gebruikelijke volgepropte zalen ;)
Tullepetoanum Metallius

Maerten
Berichten: 178
Lid geworden op: di jan 20, 2004 12:00 pm
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door Maerten » ma apr 21, 2008 7:43 am

Zo, weekend is voorbij, even een lijstje:

Donderdag:
We kwamen laat aan door opbrekingen en files van ongeveer Almere tot aan Tilburg (en omdat ik nog snel langs kantoor moest om iets te halen, dubbelop pech op de a9-a10), dus vrij veel gemist, maar toch:
- Taint: Ik kende het al een tijdje van cd's en deden me altijd denken aan een soort van Mastodon mini...Zaterdag hebben ze bewezen meer te zijn dan een Mastodonesque band. Wat een tof geluid van deze heren.
- Down: Zoals gezegd, VET.

Daarna wou ik Lithmus nog wel even zien, maar we besloten toch te gaan...De dag zat er wat mij betreft een beetje op.

Vrijdag:
Op tijd vertrokken en maar een beetje file gehad, we waren dus ruim op tijd aanwezig:
- Danava: Leuk!
- Blood Of The Sun: Leuk!
Toen snel even gegeten.
- B.SON: Heel erg gaaf! Loodzwaar, lomp, verpletterend zijn de woorden die in me opkomen. Volgens mij was dit het geluid dat werd geproduceerd bij de grote oerknal...Ook leuke gimmick van de vocalist.
- Trouble: Ik kende het niet. Ik schaam me nu kapot, want het was erg leuk om te zien. Even wat van opsnorren dus.
- ISIS: Na 6/7 keer de afgelopen 3 jaar ISIS gezien te hebben, heb ik er wel even genoeg van. Het leek ook of de heren er een beetje genoeg van hadden. Vrij standaard set, weinig energie. Desalniettemin wel erg strak gespeeld. Ze stopten 45 minuten eerder en ik heb begrepen dat het te maken had met een miscommunicatie met de organisatie...Speel dan nog een nummer, denk ik dan :roll: .

Zaterdag:
- Long Distance Calling: Ik vond het vrij raar dat ze geprogrammeerd stonden op het grote podium, zeker na het zien van hun performance op ZXZW. Gelukkig dit keer het gezeur van de drummer niet meegekregen(bij ZXZW vond ik hem maar irritant met de soundcheck en zulks), omdat we op een kwart van de set binnen kwamen vallen...Maar was dat even gaaf. Veeeel betere performance dan afgelopen september. Allemaal erg strak gespeeld.
- Lesbian een stukje van meegekregen, maar de zaal stond zo vol dat we niks konden zien. Desalniettemin klonk het erg tof. Eens wat meer van opzoeken dus.
- Cephalic Carnage: Was leuk om Halls Of Amenti eens te horen. Erg toffe videobeelden ook. Toch miste ik de Hydragrind een beetje...Neurotic Deathfest dan maar..
- Jesu: Allejesu, wat was het daar druk. Leuk om te zien dat hij in zijn eentje de set deed. De muziek kwam daardoor echt goed tot zijn recht. Toch vrij snel weg, want:
- Kruger: Godsamme wat was dát vet. Ik kan er eigenlijk niet veel zinnigs meer over zeggen. Checken deze gasten als ze weer in NL zijn!
- Boris: Tof. Ken hun materiaal (afgezien van hun drone materiaal) niet zo best, maar dit klonk leuk...MAAR:
- Nadja: Band van de dag. Het tweetal sleepte me diieeep mee in hun muziek en lieten me aan het einde van de set een beetje beduusd achter. VET!
- Cult Of Luna: maar een stukje van gekeken. Hun laatste cd sprak me niet zo erg aan en live deed het me eerlijk gezegd ook niet héél erg veel. Het was strak, twee drummers was tof...Maar toch.Wellicht was het nog Nadja dat door mijn hoofd spookte.
- Dus snel door naar Wolves In The Throne Room: Ik heb pas onlangs kennisgemaakt met deze band, maar live...Ik weet het niet...Het deed me echt niks.
- Enslaved: Godsamme, ik weet dat ik Isa een toffe cd vind en Ruun wel okee, maar live vind ik ze echt de shit. Strak + vet = nekpijn. Maar het was het waard.
- Year Of No Light: Stukje van meegepakt en toen tevreden naar huis.

Al met al een heel goed weekend gehad. Vermaakte me opperbest en dat het overal zo teringdruk was, voegde wat mij betreft flink wat toe aan de sfeer. Volgend jaar weer!


Overigens, en wellicht komt het erdoor dat ik de bob was en het dus opviel en zulks, maar ik kon me met vlagen echt flink storen aan de kotsende en knock-out gaande mensen, omdat men hun limiet niet kent.

Resumerend:
+ Nadja
+ Enslaved
+ Strak tijdsschema waar men zich vrij goed aan hield
+ Relaxede sfeer
+ Goedkoop parkeren (L) Dank voor de tip hier.
- Dommelsch
- Pepsi
- Oneven aantal muntjes :(
- Kotsende mensen
- Tyfus eind rijden telkens

Gebruikersavatar
Nobucta
Berichten: 4381
Lid geworden op: vr dec 21, 2001 11:51 am
Locatie: Eindhoven

Bericht door Nobucta » ma apr 21, 2008 8:42 am

Oh. Er is hier gewoon een topic over.
Nou, ik ben dus alleen de zondag geweest, want ik wilde Current 93 zien, verder weet ik eigenlijk niet eens wat er speelde. Aangenaam verrast door Baby Dee, die eigenlijk gewoon een grote baby is waar je vooral geen ruzie mee moet krijgen geloof ik. Wel werd ik een beetje bang van zijn stippeltjestrui. Huuuh. :( We twijfelen er trouwens nog aan of het nou een kerelvent is of niet.
Skitliv was een beetje naar. Ze hadden het een beetje te druk met rondposeren, waardoor het een beetje treurig geheel werd. Op een gegeven moment had een gitarist het zo druk met zn middelvinger opsteken naar het publiek, dat ie niet doorhad dat zijn stekker er al een aantal minuten uitlag. :' )
Dat bandje daarna weinig van meegekregen, mannekes met een hoge stem en gitaar wel een beetje gehad.
Maar Current 93 was boven verwachting. Ik had al van meerdere mensen gehoord dat ie vooral zijn herriealbums ten gehore zou brengen en dat vond ik een beetje jammer. En ja, hij heeft niks in de sfeer van Soft Black Stars gespeeld, maar het had niet beter gekund. Ik ben een blij mens. En brak, want ik had begrepen dat C93 al om 3 uur zou beginnen, ipv halfacht. Maar het was elke cent en brakheid waard, dat dan weer wel.

Gebruikersavatar
CTTS
Berichten: 4866
Lid geworden op: ma nov 14, 2005 10:37 pm
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door CTTS » ma apr 21, 2008 10:39 am

Maerten schreef: Overigens, en wellicht komt het erdoor dat ik de bob was en het dus opviel en zulks, maar ik kon me met vlagen echt flink storen aan de kotsende en knock-out gaande mensen, omdat men hun limiet niet kent.
Heb maar 1 iemand over haar nek zien gaan dat was vrijdagnacht ergens buiten, verder is het me niet opgevallen eerlijk gezegd. Was het echt zo erg dan?

Gebruikersavatar
ComaNation
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 09, 2006 2:35 pm
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door ComaNation » di apr 22, 2008 2:57 pm

Zo, dat was een intens weekend! Donderdag en vrijdag in de ochtend en middag op de camping gezeten om mensen in te checken in mijn beste engels, duits en frans. Was daar al érg gezellig allemaal en een fijne rode neus gekregen van de zon. Alle vier de dagen heel wat bands gezien, met als hoogtepunten Wolves in the Throne Room, Enslaved, Orange Sunshine en Graveyard. Zondag weer gewerkt, alwaar we heel veel problemen hadden met Niklas Kvarforth van Skitliv/Shining. Meneer vond het nodig om met opengesneden armen bloedend door de foyer te gaan lopen en hitlergroeten uit te brengen. Koekwous.
[size=75][url=http://www.last.fm/user/Agapornide]Last.fm[/url][/size]

Gebruikersavatar
Antonio Montana
Berichten: 3219
Lid geworden op: ma feb 26, 2007 8:49 pm
Locatie: Den Haag

Bericht door Antonio Montana » di apr 22, 2008 4:53 pm

ComaNation schreef: Zondag weer gewerkt, alwaar we heel veel problemen hadden met Niklas Kvarforth van Skitliv/Shining. Meneer vond het nodig om met opengesneden armen bloedend door de foyer te gaan lopen en hitlergroeten uit te brengen. Koekwous.
Hehe, jozuf, was het weer zo ver? Toch niet met jouw kisten aan he? :wink:
[url]http://www.gitarist.nl[/url]
[url]http://www.slagwerkwereld.nl[/url]
[url]http://www.interface.nl[/url]

Gebruikersavatar
ComaNation
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 09, 2006 2:35 pm
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door ComaNation » di apr 22, 2008 5:06 pm

Dat dan weer niet inderdaad. Ik heb hem er wel vriendelijk op gewezen dat ik 'm ooit eens heb geholpen en dat 'ie vooral geen stennis moet gaan schoppen als ik aan het werk ben. Maar meneer had al vier dagen niet geslapen en stond strak van weetikveelwat, dus die is op de taxi naar schiphol gezet.
[size=75][url=http://www.last.fm/user/Agapornide]Last.fm[/url][/size]

Gebruikersavatar
KoenM
Berichten: 22173
Lid geworden op: ma aug 15, 2005 2:08 pm
Locatie: een pittoresk rustiek Vlaams dorpje
Contacteer:

Bericht door KoenM » di apr 22, 2008 7:55 pm

:' )

Jezus. Echt.
Facebook band

Visually Universal - Our Hexagram Unicursal

I stared into the void tonight - the best dream I ever had

Last.fm profiel

Gebruikersavatar
CTTS
Berichten: 4866
Lid geworden op: ma nov 14, 2005 10:37 pm
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door CTTS » di apr 22, 2008 8:15 pm

ComaNation schreef:Dat dan weer niet inderdaad. Ik heb hem er wel vriendelijk op gewezen dat ik 'm ooit eens heb geholpen en dat 'ie vooral geen stennis moet gaan schoppen als ik aan het werk ben. Maar meneer had al vier dagen niet geslapen en stond strak van weetikveelwat, dus die is op de taxi naar schiphol gezet.
Arme taxichauffeur :D

Gebruikersavatar
Hub de Gallier
Berichten: 482
Lid geworden op: ma jul 24, 2006 11:40 am
Locatie: Roermond
Contacteer:

Bericht door Hub de Gallier » di apr 22, 2008 9:17 pm

www.hdgdistribution.com nu online!!!!

Plaats reactie