Deadeyed Dog , (hard)rock uit Rotterdam

Voor alle andere bands
Plaats reactie
Gebruikersavatar
lampje
Berichten: 2075
Lid geworden op: vr okt 06, 2006 2:02 pm
Locatie: de polder
Contacteer:

Deadeyed Dog , (hard)rock uit Rotterdam

Bericht door lampje » zo mei 02, 2010 7:29 pm

Ik wil hier graag even een band voorstellen, een bekende van me is gitarist in deze band. Vind het zelf wel aangename (luister)muziek. Wat meer info over de band:

"In Rockstad Rotterdam is een nieuwe pup geboren, Deadeyed Dog heet de nieuwste telg die inmiddels zo'n beetje een jaar oud is. Deadeyed Dog is een nieuwe rechttoe rechtaan (hard)rockband in de stijl van de groten der aarde uit de jaren 70. Rauwe harde rock met invloeden uit de southern en classic rock, maar ook uit de blues. Hoewel we het hier hebben over een nieuwe pup, betekent dit niet letterlijk dat het een jonge band betreft. De afzonderlijke muzikanten hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in de Zuid-Hollandse gitaar/rockscene.

Oorspronkelijk begon de band met het spelen van covers om hun eigen muzikale helden een eerbetoon te geven, denk daarbij aan bands als Led Zeppelin, Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd en AC/DC. Door onder andere deze bands beïnvloed werd het ook tijd om eigen materiaal te gaan schrijven en opnemen. De optredens van de band zijn (en blijven?) een mengelmoes van de covers van hun helden en eigen nummers, die overigens naadloos op elkaar aansluiten. Nu is er dan binnen het jaar tijd voor een demo om de wereld te laten kennis maken met Deadeyed Dog."

De 4 tracks van de demo zijn te beluisteren op de myspace van de band:
http://www.myspace.com/deadeyeddogband

Plaats reactie