Raiser

Jouw band, andere bands .. alles kun je hier kwijt
Plaats reactie
Sobiur
Berichten: 1150
Lid geworden op: wo nov 01, 2006 6:06 pm
Locatie: Huizen

Raiser

Bericht door Sobiur » ma nov 21, 2011 10:19 am

Afbeelding

LUISTER HIER: http://www.raiserband.nl/musicplayer/musicplayer.html

http://www.raiserband.nl
http://www.facebook.com/Raiserband?sk=app_178091127385

RAISER is een vier-delige Thrash Metal band uit Amsterdam, Nederland. Geen gewone thrash metal band maar met een old school houding. Ze reproduceren de scherpe oude sound met een vleugje moderniteit. Ze leven voor de muziek en zitten vol met ambitie. Leven zonder terughouding en maar één droom; thrash metal tot de dood.

Het begon met een gebrek aan echte old school thrash in de omgeving. Raiser probeert de onderdelen bij elkaar te brengen wat écht old school klinkt en gaan altijd voor het beste. De nummers bestaan vooral uit snelle, scherpe en vooral catchy thrash-riffs. Verfrissende nummers met de scherpe oude stijl van vroeger waar de thrash ooit bekend om stond. Toch weten ze te vernieuwen met aparte riffs; hier en daar een klein snufje aan progressieve invloeden op een manier dat het toch nog goed in het gehoor ligt. Dat is vrij kort gezegd de opsomming van het uitgangspunt.

In het begin ontmoette Jordy (drummer) en Jeffrey (zanger/bassist) elkaar in een andere band. Toen het niet werkte besloten ze hun eigen band op te richten. Het doel was om op old school thrash metal te richten om op deze manier de stijl niet te vergeten. Hierbij was het ook belangrijk dat de sound fris, origineel en apart werd, en niet om elke duister-klinkende riff in het repertoire op te nemen. Energieke optredens om de tijden van vroeger te herleven. Tijden veranderen, mensen veranderen, maar thrash zal blijven leven!

Na het vertrek van Remy en Vidal kwam Raiser al snel uit bij de geweldige gitaristen Michiel en Iwan, vol met ambitie en vaardigheden. Met hun gitzwarte gitaren breken zij met gemak alle geluidsbarrières.

Afbeelding

Onlangs heeft de band in eigen beheer hun full-length debuutalbum "Power of the Mind" uitgebracht. Van deze plaat zijn er 3 tracks online te beluisteren.

POWER OF THE MIND
Release date: October 28th, 2011
Tracklist:

1. Supernova
2. Terminal Velocity
3. Power Of The Mind
4. I Am Nothing
5. Stalker
6. World of Hate
7. Politicians
8. Crisis Arise
9. Unforgiving Worlds
10. Hell's Casino
11. Raiser
RAISER -- Thrash Metal from Amsterdam
http://www.raiserband.nl
http://www.facebook.com/raiserband

Plaats reactie