11-3: Grave Desecrator + War-Head + Saucy Jacky Postcard @W1

Hier kan je alles kwijt over concerten en festivals.
Plaats reactie
Willemeen
Berichten: 281
Lid geworden op: zo jun 15, 2008 10:00 am
Locatie: Arnhem
Contacteer:

11-3: Grave Desecrator + War-Head + Saucy Jacky Postcard @W1

Bericht door Willemeen » wo feb 29, 2012 1:58 pm

Cafe open: 19:00 uur | Entree: € 4 Drie bandjes uit alle hoeken van de wereld. En dat voor 4 euro. Is er een mooiere manier om de zondagavond door te brengen? Nee dus, dat dachten wij ook niet.

Grave Desecrator (Brazilië)
Metal uit Brazilië. Natuurlijk denk je dan meteen aan Sepultura. Het land van voetbal en samba kan zich echter beroemen op nog een hele rits andere vette bandjes. Grave Desecrator is er zo een. Afkomstig uit Rio de Janeiro en al actief sinds 1998. Ergens op het snijvlak van death, black en thrash ramt het viertal er op los en dat heeft ze geen windeieren gelegd. Over de hele wereld hebben ze zalen platgespeeld. Om te vieren dat het inmiddels tien jaar geleden is dat hun eerste demo uitkwam touren ze momenteel door Europa. Vanavond is Willemeen aan de beurt.

Internet: http://www.gravedesecrator.com/

Warhead (Kroatië)
Nog niet eens zo heel lang geleden lag Kroatië in een door oorlog en ellende verscheurd gebied. En het is dan ook niet moeilijk te raden waar de mannen van Warhead de inspiratie voor hun naam vonden. Het drietal speelt een combinatie van death metal en oldschool thrash en wist het daarmee te schoppen tot de voorrondes van de Croatia Wacken Metal Battle. Sinds de oprichting van de band in 2002 speelden ze al met Devastation en Warbringer en ook voor een festival draait Warhead haar hand niet om. Er lopen op de Balkan geweldige bandjes rond, en met Warhead hebben we een van de beste in huis.

Internet: http://www.war-head.net/

The Saucy Jacky Postcard (Nederland)
The Saucy Jacky Postcard heeft een fantastische bandnaam. Wie niet weet waar die vandaan komt moet maar even googlen. Het zestal komt uit Arnhem en speelt vanavond dus een thuiswedstrijd. En ze zijn muzikaal niet voor een gat te vangen. Zelf noemen ze als invloeden onder anderen Queen, Meshuggah, Tool, Dream Theater en Johann Sebastian Bach (en dan bedoelen ze niet die van Skid Row). Maar je moet ook niet raar staan te kijken als ze ineens een mopje country uit de instrumenten toveren. We willen maar zeggen: The Saucy Jack Postcard zou nog weleens voor verrassingen kunnen gaan zorgen.

Internet: http://www.myspace.com/thesaucyjackypostcard

Drie bands. Vier euro. Elf maart. Willemeen. Meer hoef je eigenlijk niet te onthouden.

Afbeelding
http://www.willemeen.nl

Plaats reactie