Wo 2 Mei: ScarredbyBeauty(DK) + TheDeadLayWaiting(UK) Zwolle

Hier kan je alles kwijt over concerten en festivals.
Gesloten
Point Blank
Berichten: 5
Lid geworden op: ma mei 30, 2011 12:48 am

Wo 2 Mei: ScarredbyBeauty(DK) + TheDeadLayWaiting(UK) Zwolle

Bericht door Point Blank » di apr 10, 2012 12:15 am

Avondje herrie op de woensdag?? Ja, natuurlijk man! Tourende bands treden niet alleen op in de weekends!

Bij SCV Eureka beginnen en eindigen we deze avond op tijd, zodat iedereen op tijd naar huis kan, mocht daar behoefte aan zijn. Om 00.00 uur is de bovenzaal weer helemaal leeg, je kunt dus nog een prima nacht maken als je de dag erop moet werken of studeren. Of toch nog verder bier drinken in het eetcafé op de begane grond.

De bands die optreden zijn:

Scarred by Beauty uit Denemarken, technische metalcore met ex-zanger van Hatesphere. Deze jonge kerels wonnen in 2009 de Deense "Talent of the Year" awards met hun EP "We Swim". Ze weten de juiste dynamische songs te brengen met enerzijds mathcore, anderzijds veel melodie, maar ook snoeihard beukwerk. Vooral live is de band enorm energiek. In 2010 speelden ze op diverse festivals en traden 2x op als voorprogramma van Gojira. Het debuutalbum "Sutra" kwam uit in 2011. Dit album werd gepromoot met een uitgebreide Europese tour waarbij ze het podium deelden met onder andere The Black Dahlia Murder, Sworn Enemy en Bury Your Dead. Nu gaan ze nogmaals op tour, ditmaal ook in de UK, met The Dead Lay Waiting. Op hun beurt komen de Britten naar het vasteland om de Denen te supporten.

Videoclip van het nummer “Indikahttp://www.youtube.com/watch?v=23OY_uACvuU


The Dead Lay Waiting kent zowel liefhebbers als haters. Ze maken moderne metal(core) met zowel grunts als clean vocals, waar vooral de jongere generatie metalheads mee wegloopt. Niet voor niets stonden ze al op het Download Festival, hebben ze diverse releases en videoclips uitgebracht en werden ze door Kerrang en Metalhammer genomineerd voor "Best British Newcomer Band" en "Best Underground Band". Op de titeltrack van het 2e album "Almost Heaven" was zelfs de van Iron Maiden's "Number of the Beast" bekende Barry Clayton te horen op de titeltrack. Deze eveneens jonge band timmert dus hard aan de weg in alle opzichten!

Videoclip van het nummer “Burnt to Asheshttp://www.youtube.com/watch?v=WhC_J51atr8


De support-act wordt nog bekend gemaakt. Onder voorbehoud, maar naar hoge waarschijnlijkheid, zijn dit de tijden en prijzen:

20.00 uur deur open
20.30 uur eerste band
Schade: €5,- plus lidm.

Meer info:
Website van Eureka: http://www.eureka-zwolle.nl

Gesloten