Eierfest - Metal Fest

Hier kan je alles kwijt over concerten en festivals.
Plaats reactie
eierfest
Berichten: 1
Lid geworden op: di aug 20, 2013 10:44 am

Eierfest - Metal Fest

Bericht door eierfest » di aug 20, 2013 11:45 am

Eierfest Metal Fest is een eendaags muziekfestival in het Meetjesland dat voor het eerst georganiseerd werd in 2011. Het festival brengt met een stevige line-up gevestigde waarden in de muziekwereld maar biedt tegelijkertijd kansen aan lokaal talent om hun werk te tonen aan een publiek.
'Kwaliteit en diversiteit, daar gaan we voor. Eierfest programmeert alle genres die de waaier van metal en rock te bieden heeft'.

De line up van dit jaar bestaat uit:

In-Quest
Na hun succesvolle passages op Graspop Metal Meeting, waar ze in de Metaldome (2005), Marquee (2006) en op Mainstage (2009) stonden, komt deze band hun nieuw album, 8 – The Odyssey Of Infinity, promoten.
Deze Technical Death Metal band wordt al een aantal jaar gezien als een gevestigde waarde in de Belgische metalscene. Ze speelden al over heel Europa en hebben zelfs getoerd met Fear Factory en Nile.

Always Fallen
Always Fallen is een jonge Belgische Thrash Metal band dat in 2005 opgericht werd.
Waar de traditionele thrash bands snelle en technische riffs spelen, kiest Always Fallen ervoor om melodieuze en traditioneel gestructureerde songs te maken.
Je kan ze vergelijken met Trivium, de gelijkenis van muziek is overweldigend.

BEAR
De Antwerpse Hardcore band BEAR is aan een steile opmars bezig. Ze bestaan sinds begin 2010 maar dat hield hen niet tegen om er meteen vol tegen aan te gaan en zo overal optredens te versieren met als hoogtepunt een UK tour met While She Sleeps.
Deze jongens hebben de reputatie om zeer energiek te zijn maar vooral destructief.
Sinds 2012 hebben ze hun eerste CD uit met name Doradus die ook het nummer van hun eerste videoclip bevat Wreck Things.
Dit jaar zouden ze een nieuw album op de markt brengen.

End of the Line
End of the Line, een deathmetalband afkomstig uit Asse, bracht in 2009 hun demo uit.
Hun allereerste optreden was de rockrally Stockwood in Denderleeuw, welke ze bovendien meteen wonnen. Verscheidene wedstrijden kwamen aan bod, met als hoogtepunt de finale van Wacken Metal Battle 2010.
End of the Line laat zich beïnvloeden door bands zoals In Flames, Lamb of God en Killswitch Engage.

Depths.
Depths. is een post-hardcore band uit Eeklo.
Ze brachten allereerst hun eerste EP Past / Present . Op deze manier wilden ze een beeld geven van hun muziek vooraleer ze met met optredens begonnen.
Past / Present, met daarop drie nummers, is niet direct in een hoekje te duwen. Denk aan mix van metal, post-hardcore, sludge, punk, shoegaze,…
Depths. wil zich in ieder geval niet beperken tot één bepaald genre.

Het Eierfest heeft plaats op vrijdag 23 augustus 2013 vanaf 18 uur in JC Kubiek, Kerkstraat 121, 9900 Eeklo. Kaarten kosten in voorverkoop 5 euro, aan de kassa 8 euro. De kaarten in vvk kun je reserveren via de site van het festival

Meer info via http://www.eierfest.be

Plaats reactie