Ancient Rites

Jouw band, andere bands .. alles kun je hier kwijt
Gebruikersavatar
Eru Iluvatar
Berichten: 4173
Lid geworden op: wo aug 18, 2004 2:33 pm
Locatie: Groningen

Re: Ancient Rites

Bericht door Eru Iluvatar » do sep 18, 2014 3:17 pm

Hoogstwaarschijnlijk niet nee, daar ben ik het mee eens. Ook een goed punt over 'censuur' door Orklord.

Wat dat betreft een ideaal onderwerp om eens tijdens een interview te ophelderen.

Gebruikersavatar
Took
Berichten: 32078
Lid geworden op: zo dec 30, 2001 9:58 pm
Locatie: Dwergen Op Zoom
Contacteer:

Re: Ancient Rites

Bericht door Took » do sep 18, 2014 3:20 pm

je verwacht toch niet dat hij gaat zeggen dat hij extreem rechtse zaken aanhangt als hij niet door een extreem rechts medium geïnterviewd wordt.... ?
Mocht hij dat soort dingen aanhangen, dan is hij slim genoeg om dat niet openlijk te zeggen tegen "ons". Ik denk dat je interview snel voorbij is, na zo'n soort vraag.
http://www.metalfan.nl
yowannuzz schreef: Took is de man, de alpha en de omega.

Gebruikersavatar
Eru Iluvatar
Berichten: 4173
Lid geworden op: wo aug 18, 2004 2:33 pm
Locatie: Groningen

Re: Ancient Rites

Bericht door Eru Iluvatar » do sep 18, 2014 3:27 pm

Hoe hij zelf over een organisatie als Blood & Honour denkt, hoe hij over Ian Stuart Donaldson denkt, over andere ex-Skrewdriver-leden en over de teksten van een band als Warlord. Of zijn mening over deze personen, bands en organisaties in de afgelopen jaren verandert is en hoe hij terugkijkt op het optreden op het B&H-festival en het het interview met B&H.

Maar zoals je al zegt zal hij daar waarschijnlijk geen antwoord op geven, vanwege bovenstaande reden.

Het blijft zodoende vaag en moralistisch grijs.

Gebruikersavatar
Krimhild
Altijd welkom
Berichten: 18567
Lid geworden op: ma apr 03, 2006 6:56 pm
Locatie: Laag en vaag

Re: Ancient Rites

Bericht door Krimhild » do sep 18, 2014 4:15 pm

Took schreef:je verwacht toch niet dat hij gaat zeggen dat hij extreem rechtse zaken aanhangt als hij niet door een extreem rechts medium geïnterviewd wordt.... ?
Mocht hij dat soort dingen aanhangen, dan is hij slim genoeg om dat niet openlijk te zeggen tegen "ons". Ik denk dat je interview snel voorbij is, na zo'n soort vraag.
Waarom zou hij daar niet voor uitkomen?
Bovendien ga je als interviewer toch niet beginnen met te zeggen dat je links bent?
Ik ben hier gewoon.

Gebruikersavatar
Heidewolf
Berichten: 12754
Lid geworden op: zo jan 04, 2004 12:05 am
Locatie: Utrecht

Re: Ancient Rites

Bericht door Heidewolf » do sep 18, 2014 4:41 pm

Wat Satyr op de vorige pagina, dat hij overkomt als een sympathieke gozer, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb 'm wel eens geinterviewd en het is zeker een relaxte gast. Dat hij met Lions Pride nationale trots wil verkondigen op een cultureel en/of historisch niveau, daar is niks mis mee, het is alleen dat die boodschap ook aankomt bij mensen met minder remmingen met betrekking tot geweld. Lions Pride heeft politieke getinte teksten, als in, hij roept de politiek ten verantwoording. Tot dat punt kan hij claimen dat muziek zich zelf niet met politiek hoeft in te mengen, hij verkondigt enkel een standpunt. Op dezelfde wijze dat je mag roepen dat graan handelaren schuldig zijn aan het verhongeren van mensen. Echter, verkondig je die mening tegen over agressieve en hongerige menigte, dan wordt het een andere zaak. Even zo, is het verkondigen van nationale trots aan een groepering die geweld niet uit sluit heel wat anders dan kritiek uiten op de overheid.

Nog iets anders: even als satyr heb ik gunther als 'vriend' op facebook en ik heb hem een berichtje gestuurd dat er mensen zijn die benieuwd zijn naar zijn mening over een organisatie als B&H.
Heerlijk Helder Taalloeder

Gebruikersavatar
Satyr
Berichten: 1145
Lid geworden op: di okt 28, 2008 9:15 pm
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Ancient Rites

Bericht door Satyr » za sep 20, 2014 12:56 pm

Ik ben benieuwd of hij daar (nog) op in gaat. Ouwe koeien enzo ;)

Gebruikersavatar
innuendo
Lult over cdtjes
Berichten: 22662
Lid geworden op: zo dec 08, 2002 10:49 pm
Locatie: Eindhoven

Re: Ancient Rites

Bericht door innuendo » zo sep 21, 2014 10:44 pm

Even compleet los van het vraagstuk of Ancient Rites wel of geen nationaal-socialistische trekjes heeft: geen keuze waarvoor ik echt warm liep. Dim Carcosa had ik jaren geleden in de kast staan, maar deze is in de tijd dat ik alle black metal de deur uit is gegaan meegevlogen. Bij platen van Immortal en Dissection heb ik nog wel enige spijt, maar bij Ancient Rites is dat niet het geval. Compositorisch vind ik Dim Carcosa nog best te pruimen. Hoe de openingstune steeds terugkomt, is mooi gedaan. De overduidelijke knipoog naar epic metal a la Doomsword maakt het soms zelfs best interessant. Victory Or Walhalla en (Ode To Ancient) Europa (vooral vanwege de heavy metalinvloeden) zijn helemaal niet verkeerd. De pianodeuntjes doen me erg denken aan oude RPG's.

Waar ik wel echt problemen mee heb, zijn de productie(!!!), de zang (!) en het drumwerk (!!!!!!!!!!). Alles klinkt zo iel en slap. De drums zijn echt afgrijselijk. Ik dacht aan een drumcomputer, maar ze blijken getriggerd te zijn. Wie dat bedacht heeft, moet zichzelf opknopen. Het klinkt zo afschuwelijk nep en krachteloos. Het zorgt er gewoon voor dat Dim Carcosa niet prettig wegluistert. Toch vind ik het ook muzikaal over de gehele linie niet bijster interessant. Sommige nummers springen er wel uit, maar daar blijft het voor mij bij.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Gebruikersavatar
Metalheank
Berichten: 8199
Lid geworden op: zo jul 11, 2004 11:20 am
Locatie: Zutphen

Re: Ancient Rites

Bericht door Metalheank » zo sep 21, 2014 11:32 pm

Met een ander luisterclubbie heb ik dit album geloof ik al eens geluisterd, ben die recensie kwijt :[

Maar momenteel vind ik Dim Carcosa best een puik album. Niet echt in een hokje te plaatsen: episch, folkig/pagan, black en op zich heeft het ook wel een spijkerjasjesfactor. Qua intensiteit doet het me zelfs wel wat denken aan Skyclad-Wayward Sons of Mother Earth. Direct het eerste echte nummer, Exile, vind ik het gaafst. Er zit een lekkere snelheid in het album,en het is niet te obscuur, best toegankelijk met mooie symfonische en folk-toetsen. Goed in elkaar gezet. Het titelnummer en de middeleeuwse elementen roepen wel een mooie sfeer op. Daar had nog wel meer op ingezet mogen worden. Andere hoogtepunten zijn: Lindisfarne, On Golden Fields. Voor mijn blackmetalvisie een sterk album.

Desondanks jammer dat die zanger (en daardoor de rest ook) zo'n dwaas is. Toch een smet op zo'n band. Gelukkig beluister ik Ancient Rites toch amper en via een download, dus hoef ik me sowieso niet druk te maken om morele dilemma's.
twitter.com/MiddeleeuwsBouw
Vuige automuziek playlist: http://open.spotify.com/playlist/4Rsy2e ... TROREETjMA

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 25595
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Ancient Rites

Bericht door Lennert » ma sep 22, 2014 1:48 am

In de vroegere dagen van metalfan ging ik nog veel om met Richard a.k.a. Blizzardbeast, die op een bepaald moment een cd voor me had gemaakt met allerlei verschillende genres uit de metalwereld. Behalve wat power metal ook extremere bands als Septic Flesh en Ancient Rites. Het laatste gedeelte met Kringspiertyfus en Kutschurft heb ik nooit wat aan gevonden, maar Victor Or Valhalla was een weergaloos nummer waardoor ik toch wat meer interesse in stevigere metalsoorten begon te krijgen. Die Waldrock van 2004 vond ik Dim Carcosa voor 5 euro en had ik daarmee ook meteen mijn eerste 'extreme' metal album ooit in de collectie.

Er zijn zoveel dingen aan te merken op dit album, die tegelijkertijd ook voor mij meteen horen bij de hoogtepunten. Theys' zang is bij vlagen verschrikkelijk, maar zo oprecht. Het drumgeluid is kil en klinisch, maar geeft wel degelijk een extra sfeertje. De toetsen zijn kitscherig, maar zo perfect getimed. Het album heeft daarnaast voor mij wel degelijk gave thematiek die in het daglicht van bovenstaande discussie misschien alsnog wat dubieus over komt. Desalniettemin kan ik niet anders dan genieten van songs als And The Horns Called For War, Victory Or Valhalla en het magistrale On Golden Fields (De Leeuwen Dansen). Het zingt zo makkelijk mee en heeft een sfeertje dat ik ook herken bij de meer epischere heavy/power metal bands, maar dan gecombineerd met een rauwheid uit de black metal. Dat thema wat al vanaf het openingsnummer steeds terug blijft komen is daarnaast heel erg mooi en zorgt voor een perfecte atmosfeer. Op de momenten dat de gitaarsolo's erbij gegooid worden is het extra genieten geblazen.

Ook al zou ik het erg jammer vinden als de band zich zou scharen achter het gedachtegoed van dubieuze groeperingen, ik kan op Dim Carcosa niets vinden dat ik aanstootgevend of beledigend vindt. Teksten over de gloriedagen van een Europa ga ik me dan ook niet druk over maken, het beste album van vorig jaar (Atlantean Kodex - The White Goddess) zou immers ook in deze hoek gezet kunnen worden met wat goede of kwade wil. Daarnaast zit een refrein als “Het Vlaamse heir staat immer pal, daar ’t winnen of daar ’t sterven zal. Alhier, aldaar aan lange lansen de leeuwen dansen, de leeuwen dansen” zo vol passie, dat ik moeilijk aners kan dan luidkeels meezingen. De thematiek doet mij in dat opzicht dan ook vaak aan Heidevolk denken en ook daar geniet ik met volle teugen van. Zelfs na het een aantal jaren niet meer beluisterd te hebben, kan ik nog steeds stellen dat een albums als Dim Carcosa zich met groots gemak tussen mijn favoriete metalplaten ooit kan nestelen.
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Progressive Jeff
Berichten: 2235
Lid geworden op: ma jan 13, 2014 8:22 pm
Locatie: Emmen

Re: Ancient Rites

Bericht door Progressive Jeff » ma sep 22, 2014 10:27 am

Dim Carcosa: Prima combi van heavy/power/folk/viking/epic/black maar veel te dun geproduceerd. Ik hoor Rotting Christ terug in Exile, gaaf nummer trouwens, net als Victory or Valhalla (Last Man Standing) (doet even aan Unleashed denken) en het nostalgische (Ode To Ancient) Europa en het epische North Sea, een van de sfeervollere nummers, mede dankzij de aardige keyboardpartijen. Lindisfarne en Götterdämmerung vind ik de minste nummers. Fraai intro op het album (waarvan de melodie terugkomt in o.a. On Golden Fields (De Leeuwen Dansen)), ook het instrumentale Remembrance is erg mooi. Het outro is ook mooi maar wordt voor mij verpest door het accent van de verteller. Gave heavy-metalriffs in ...And The Horns Called For War. Sterk punt vind ik de gitaarmelodieën van de Finse Jan Yrland. De cleane zang vind ik overigens een van minpunten evenals het drumcomputerachtige slagwerk. De Leeuwen Dansen mag dan het populairste nummer zijn, ik vind dat dit nummer met matige riffs begint maar het refrein maakt alles weer goed. Het nummer zou nog veel sterker kunnen klinken door dit te benadrukken. Het eerste deel van het album vind ik sterker dan het tweede deel. Door de matige productie, slechte zang en de computerachtige drums krijgt het album van mij geen hoge score ook al zitten meerdere nummers prima in elkaar.

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 25595
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Ancient Rites

Bericht door Lennert » ma sep 22, 2014 1:08 pm

De zang vind ik op een Bathory achtige manier persoonlijk juist erg gaaf. Quorthon kon ook voor geen meter zingen, maar slaagde alsnog in een herkenbare, rauwe en emotionele sfeer neerzetten. Götterdämmerung vind ik tekstueel niet heel erg sterk in vergelijking met enkele andere nummers, maar die Arabische melodielijnen met de vrouwelijke zang erbij zorgen voor mij toch wel voor een erg gaaf totaalplaatje.
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Wessel
Lult over cdtjes
Berichten: 3490
Lid geworden op: do jan 18, 2007 3:01 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Ancient Rites

Bericht door Wessel » ma sep 22, 2014 2:09 pm

Ik dacht van Ancient Rites alleen Rvbicon uit 2006 te hebben/kennen, maar bij beluistering bleek dat ik Dim Carcosa ook wel eens eerder gehoord heb. Ik moet zeggen dat het album absoluut zijn meerdere vindt in Rvbicon, maar vervelend om naar te luisteren vind ik het niet. Ik houd wel van bands met een kitscherige, heldhaftige thematiek zoals Bal-Sagoth, Bolt Thrower en natuurlijk ook schoolvoorbeeld Manowar. Dit album roept bij mij de sfeer/het gevoel op van cultfilms als de originele Conan The Barbarian en de toetsenpartijen doen meermaals aan de soundtracks van oude games denken. Aan het wanstaltige drumgeluid en de matige zang stoor ik me niet al te zeer: zoals Lennert al zegt, ik vind het wel charmant.
Hoewel ik Exile (inderdaad Rotting Christ-achtig Jeffrey), The Horns Called For War en On Golden Fields heel goede nummers vind, denk ik toch dat ik voortaan eerder Rvbicon op zal zetten als ik zin heb in Ancient Rites. De nummers op Rvbicon vind ik veel gestroomlijnder , overweldigender, memorabeler (vooral wat de melodieën en gitaarriffs betreft) en bovendien ook beter geproduceerd.
En ik zou mensen die van Ancient Rites houden zelf doorverwijzen naar de band Bal-Sagoth, wier muziek ook valt te omschrijven als ‘extreme power metal’. Bal-Sagoth vind ik zogezegd 'artistieker'. Een album als Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Thule vind ik zelf super en ik denk dat Lennert zich er ook geen buil aan zal vallen (of misschien kent hij het allang).

Gebruikersavatar
Eru Iluvatar
Berichten: 4173
Lid geworden op: wo aug 18, 2004 2:33 pm
Locatie: Groningen

Re: Ancient Rites

Bericht door Eru Iluvatar » ma sep 22, 2014 2:30 pm

Hmm, ik heb ''Rvbicon'' al jaren niet meer geluisterd, maar in mijn herinnering was dat album veel minder overweldigend en dynamisch dan ''Dim Carcosa''. Goede keuze van Lennert, gezien ik dit Ancient Rites-album bombastischer en spannender vind (dankzij de vele onvoorspelbare wendingen in de nummers) dan zijn opvolger. De productie vind ik (gezien de tijd) behoorlijk puik. In mijn optiek komt het goed uit de verf. De zang is niet fantastisch, maar binnen het genre helemaal niet slecht. Het gaat hier toch vaak om het epische gevoel dat vooral door de instrumenten wordt bewerkstelligd. De vocalen zijn daarbij ondergeschikt.

Het The Meads Of Asphodel/Skyclad/Virgin Steele/Emperor (en soms zelfs Arcturus)-achtige sfeertje bevalt mij erg goed, maar ook een gegeven moment wordt alle hectiek en bombast toch iets te veel van het goede. Nuance ontbreekt, waardoor de aandacht na een tijdje verslapt. Desalniettemin een degelijk blackmetalachtig album. Van Nederlandse bodem heb ik nog niet iets soortgelijks gehoord. Een puike prestatie van de Belgen, hoewel de jongensboekachtige thematiek (die op ''Dim Carcosa'' veel minder zwaar naar voren komt dan op ''Rvbicon'') een zwart randje krijgt als je de twijfelachtige connecties van de zanger in ogenschouw neemt. Dan weerhoudt mij vanuit een ethisch oogpunt van het promoten en sponsoren van Ancient Rites, evenals het in de toekomst verder beluisteren van de band. Dit topic gaat echter over het opzoeken (en eventueel verleggen) van je muzikale grenzen en dat heb ik nu wat betreft de moralistische tekstuele kant van de muziek gedaan.

Gebruikersavatar
Satyr
Berichten: 1145
Lid geworden op: di okt 28, 2008 9:15 pm
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Ancient Rites

Bericht door Satyr » ma sep 22, 2014 3:11 pm

Ik vond Dim Carcosa de eerste stap bergafwaarts. Nou is Fatherland toch redelijk geniaal en lastig te overtreffen, maar toch viel Dim Carcosa me tegen. Rubicon was helemaal niks meer.

Nee, geef mij maar Blasfemia Eternal

Gebruikersavatar
Den
Berichten: 1539
Lid geworden op: za apr 08, 2006 1:35 pm
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Ancient Rites

Bericht door Den » ma sep 22, 2014 3:45 pm

eens, Dim Carcosa is wat mij betreft een stap terug ten opzichte van het eerdere werk. Eigenlijk op zo'n beetje alle vlakken met uitzondering van de teksten. Die vind ik wat doordachter op DC en dan met name ten opzichte van het echt oude werk. Nu moet je van de sound van die oude platen houden, maar als die je een beetje liggen dan huil je bijkans van de drumsound op DC. Op het oude werk beukt het als een malle, op DC... nou ja, niet dus.
heeft geen fuck verstand van muziek!

http://www.scenepointblank.com

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25314
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Jeroen » ma sep 22, 2014 3:57 pm

Ik vind Dim Carcosa de beste plaat van Ancient Rites. De songwriting is top en elk nummer bevat wel een passage die ik gaaf vind. Ik ben het er roerend mee eens dat de productie wat te digitaal klinkt, maar uiteindelijk doet het geen afbreuk aan het beresterke songmateriaal. Enige minpunt vind ik de vrij matige zang. Door de jaren heen ben ik er aan gewend geraakt, maar de 'met de neus dicht' zang van Theys vind ik het zwakste punt van het album. Ook zijn cleane uithalen zijn eigenlijk zeer beperkt. Juist wel grappig dat producent Oliver Phillips (ook bekend van Everon) de afsluitende Vlaamstalige zang in On Golden Fields (niet geheel vrij van een Duits accent) voor z'n rekening neemt.
Sterke plaat, één van mijn favorieten op melodieus blackmetalgebied. Fatherland vond ik ook erg goed en Rvbicon is tevens een leuk album, maar beide cd's kunnen qua nummers niet op tegen Dim Carcosa.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
cataclysm child
Berichten: 7664
Lid geworden op: do dec 08, 2005 2:16 pm
Locatie: leuven

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door cataclysm child » ma sep 22, 2014 6:48 pm

Alles wat Jeroen zegt. Veruit de beste Ancient Rites plaat imo. Het oudere werk kan ik ook goed hebben, maar is meer 'been there, done that'. Dim Carcosa en Fatherland zijn pakken origineler door de invloeden uit verschillende genres die perfect samen gaan met de black metal-basis van de band. Rvbicon was ook heel aardig, maar leg ik nauwelijks nog op in vergelijking met Dim Carcosa of Fatherland.
Faustian Spirit of the Earth

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25314
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Jeroen » ma sep 22, 2014 9:26 pm

Je moet voor de grap Iron Clad eens luisteren trouwens. Na het succes van Dim Carcosa dacht Gunther dat ie ook wel even een heavymetalschijf in kon zingen. Niet dus. Echt wanstaltig slecht gezongen. Muzikaal was die band overigens ook niet heel geweldig, met uitzondering van een paar leuke middeleeuws aandoende melodietjes.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Metalheank
Berichten: 8199
Lid geworden op: zo jul 11, 2004 11:20 am
Locatie: Zutphen

Re: Ancient Rites

Bericht door Metalheank » ma sep 22, 2014 9:39 pm

Wessel schreef: En ik zou mensen die van Ancient Rites houden zelf doorverwijzen naar de band Bal-Sagoth, wier muziek ook valt te omschrijven als ‘extreme power metal’. Bal-Sagoth vind ik zogezegd 'artistieker'. Een album als Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Thule vind ik zelf super en ik denk dat Lennert zich er ook geen buil aan zal vallen (of misschien kent hij het allang).
Ja klopt! Alleen is Bal-Sagoth tien keer overdetopter dan Ancient Rites.
twitter.com/MiddeleeuwsBouw
Vuige automuziek playlist: http://open.spotify.com/playlist/4Rsy2e ... TROREETjMA

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25314
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Jeroen » ma sep 22, 2014 9:48 pm

Om over het lachwekkende keelkrijsje en de ietwat dunne keyboardsounds nog maar te zwijgen. Maar Bal-Sagoth is inderdaad gaaf. Geen zwakke plaat gemaakt. Had productioneel alleen veel grootser gemoeten. Bij die instrumentale filmische intermezzo's klonk het wel groots en episch. Bij The Chthonic Chronicles was de productie op niveau, maar het songmateriaal was weer net wat minder. Mja..
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
yowannuzz
Berichten: 14623
Lid geworden op: di mar 16, 2004 8:20 pm
Locatie: Roermond

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door yowannuzz » di sep 23, 2014 2:48 am

Ik heb het 5 keer geprobeerd, maar ben nooit verder gekomen dan 4 nummers.
Ik trek het echt niet. De productie, de zang en het totale gevoel zijn echt vreselijk niet aan mij besteed.
Duizendmaal sorry. Ik zal komende week weer lief zijn en braaf meeluisteren naar de nieuwe keuze.
Took schreef:Yowannuzz is heel lief hoor. niks engs aan.

Wessel
Lult over cdtjes
Berichten: 3490
Lid geworden op: do jan 18, 2007 3:01 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Wessel » di sep 23, 2014 10:33 am

Juist het totaal 'over the top'-gevoel maakt dat ik Bal-Sagoth hoger heb zitten dan Ancient Rites: bij het luisteren van een Bal-Sagoth cd word ik echt ondergedompeld in de wereld die de band de luisteraar probeert voor te spiegelen, dat effect bereikt Ancient Rites niet bij mij.

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 25595
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Lennert » di sep 23, 2014 10:35 am

Jeroen schreef:Om over het lachwekkende keelkrijsje en de ietwat dunne keyboardsounds nog maar te zwijgen. Maar Bal-Sagoth is inderdaad gaaf. Geen zwakke plaat gemaakt. Had productioneel alleen veel grootser gemoeten. Bij die instrumentale filmische intermezzo's klonk het wel groots en episch. Bij The Chthonic Chronicles was de productie op niveau, maar het songmateriaal was weer net wat minder. Mja..
Ik vind Bal-Sagoth werkelijk afgrijselijk. Dim Carcosa heeft grootse melodieen, ik hoor bij BS alleen maar de meest afzichtelijke vorm van kitsch.
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Wessel
Lult over cdtjes
Berichten: 3490
Lid geworden op: do jan 18, 2007 3:01 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Wessel » di sep 23, 2014 10:41 am

Haha, ik heb het eigenlijk juist omgekeerd. :mrgreen:

Gebruikersavatar
Eru Iluvatar
Berichten: 4173
Lid geworden op: wo aug 18, 2004 2:33 pm
Locatie: Groningen

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Eru Iluvatar » di sep 23, 2014 10:46 am

Wessel schreef:Haha, ik heb het eigenlijk juist omgekeerd. :mrgreen:
Ik ook. Bij Bal-Sagoth zit tenminste nog die ironische Britse kwinkslag. Ancient Rites is natuurlijk allemaal heel oprecht (en daarin misschien iets te), maar dat doet voor mij niets af aan de beleving van de muziek.

Wessel
Lult over cdtjes
Berichten: 3490
Lid geworden op: do jan 18, 2007 3:01 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Wessel » di sep 23, 2014 10:52 am

Inderdaad, Bal-Sagoth brengt het allemaal met een vette knipoog die het voor mij (nog) leuker maakt, grootsere muziek maar juist met minder pretenties.

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25314
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Jeroen » di sep 23, 2014 5:51 pm

Ik vond dat live trouwens knap irritant, dat geneuzel van die zanger. En die krijszang klinkt nog kinderlijker dan op cd :P
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

arjans
Berichten: 1399
Lid geworden op: zo nov 20, 2011 5:40 pm
Locatie: amsterdam

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door arjans » di sep 23, 2014 8:46 pm

Ik vond (en vind) Dim Carcosa een redelijk album.

Het intro is groots, mooi ook hoe het terugkomt in de nummers.
Door de, naar mijn mening, vrij matige zang heb ik het album echter al lang in de kast laten staan.
Leuk om weer eens te horen maar voor mi zeker niet één van de betere black metal albums.

Heb AR trouwens 1 keer live gezien op Dokkem Open Air (2012?), was toen niet best.
Hoe staat het met de live reputatie van deze mannen?

Gebruikersavatar
Rubicon
Berichten: 1477
Lid geworden op: do okt 01, 2009 10:21 am

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Rubicon » di sep 23, 2014 10:15 pm

Mijn naam doet het vast al vermoeden, ik ben een Ancient Rites liefhebber, heb zo goed als alles in mijn bezit. Ik zal me verder niet mengen in de luisterclub besognes, maar de vraag over de live reputatie...tja, die is wat mij betreft niet best. Oude jongens krentenbrood sfeer in de zaaltjes waar ze spelen, niks mis mee, maar muzikaal heeft het mij live helaas nooit echt kunnen bekoren. Te rommelig, te matig geluid, waardoor de sfeer van de platen voor mij persoonlijk niet uitkomt. Ook de festivals waar ik ze zag, kwam het niet echt uit de verf.

Gebruikersavatar
AmnesJAn
Lult over cdtjes
Berichten: 8433
Lid geworden op: di okt 28, 2003 8:19 pm
Locatie: Een heel klein dorp tussen Roermond en Venlo

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door AmnesJAn » di sep 23, 2014 10:40 pm

De keer dat ik ze live zag vond ik het ook vrij matig. Gek genoeg vind ik "And the Hordes stood as One" (enige wat ik van ze heb), 1 van de gaafste live albums in mijn bezit. De sfeer die er lijkt te hangen en de bezieling van het publiek hebben wel voor wat kippenvelmomenten gezorgd.
לֹא אעבוד

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25314
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Jeroen » di sep 23, 2014 10:43 pm

Ik doelde met mijn opmerking trouwens op Bal-Sagoth. Heb AR twee keer gezien. Beide keren best goed eigenlijk.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

arjans
Berichten: 1399
Lid geworden op: zo nov 20, 2011 5:40 pm
Locatie: amsterdam

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door arjans » wo sep 24, 2014 9:26 pm

Weet ik.

Weet nog dat ik me erg verheugde op AR en dat het fikse tegenvaller was.
Vroeg me af of meer mensen deze ervaring hadden.

Wessel
Lult over cdtjes
Berichten: 3490
Lid geworden op: do jan 18, 2007 3:01 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Wessel » wo sep 24, 2014 9:28 pm

Ik heb AR ook eens gezien op een festival (weet ff niet meer welk) maar vond het toen ook niet overkomen en ben voor het einde weggelopen.

Gebruikersavatar
Satyr
Berichten: 1145
Lid geworden op: di okt 28, 2008 9:15 pm
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Satyr » wo sep 24, 2014 9:41 pm

Vond het ook niet veel. Terwijl ze wel een goeie liveplaat hebben.

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25314
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Jeroen » wo sep 24, 2014 9:52 pm



Nog een stukje AR op Wackeningen 2005 (Metalfanfest). En genoeg ander tuig.
Eigenlijk was alleen Gunther daar niet echt geweldig. De band speelde prima.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

jeffrey
Berichten: 4044
Lid geworden op: di jun 08, 2004 8:23 pm

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door jeffrey » do sep 25, 2014 10:51 am

Gaat daar ooit nog eens een nieuwe editie van komen? Genoeg bands hier op het forum lijkt mij!
Allemaal even normaal doen tegen djent

Gebruikersavatar
Cjmormon
Berichten: 1018
Lid geworden op: do okt 14, 2010 8:27 pm

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Cjmormon » do sep 25, 2014 11:37 pm

Excuus voor het late reageren en mening geven over deze plaat. Verschillende feestjes en katers gooide roet in het eten eerder deze week.

Maar wat een heerlijke plaat is het, tijdloos zou ik het zelfs durven noemen. Geweldige melodieën en songs. Ik kende de plaat al maar ben vorige week weer meerdere malen helemaal uit mijn dak gegaan. Zo wil ik mijn black metal graag horen!

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25314
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ancient Rites (Luisterclub Hotspot Week 38)

Bericht door Jeroen » vr sep 26, 2014 11:18 am

Cjmormon schreef:Verschillende feestjes en katers gooide roet in het eten eerder deze week.

Stoer...en het is gooiden
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Took
Berichten: 32078
Lid geworden op: zo dec 30, 2001 9:58 pm
Locatie: Dwergen Op Zoom
Contacteer:

Re: Ancient Rites

Bericht door Took » ma jan 05, 2015 11:07 pm

http://www.metalfan.nl
yowannuzz schreef: Took is de man, de alpha en de omega.

MetalJan
Berichten: 5524
Lid geworden op: wo okt 27, 2004 2:53 pm
Locatie: Alblasserdam

Re: Ancient Rites

Bericht door MetalJan » di jan 06, 2015 7:47 pm

Nou, ben benieuwd.

Gebruikersavatar
cataclysm child
Berichten: 7664
Lid geworden op: do dec 08, 2005 2:16 pm
Locatie: leuven

Re: Ancient Rites

Bericht door cataclysm child » za feb 07, 2015 12:16 am



Nieuw nummer. Gunther zijn vocals zijn uiteraard niet al te sterk meer en de mix staat wat vreemd (hopelijk ligt dat aan de youtube clip), maar muzikaal vind ik dit dik in orde.
Faustian Spirit of the Earth

Gebruikersavatar
Lennert
Lult over cdtjes
Berichten: 25595
Lid geworden op: wo mar 27, 2002 7:15 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Ancient Rites

Bericht door Lennert » za feb 07, 2015 12:46 am

Mmm, klinkt toch niet slecht. Solo's zijn weer erg goed en ik mag die orkestraties ook wel.
Strijdkreet schreef:Als ik lennert denk, denk ik Van damme hoofd.

Dus als ik Van damme op tv zie denk ik. "Stik, daar heb je lennert.... oh wacht...."

:' )
Voorts ben ik van mening dat het fenomeen influencer vernietigd moet worden.

Gebruikersavatar
cataclysm child
Berichten: 7664
Lid geworden op: do dec 08, 2005 2:16 pm
Locatie: leuven

Re: Ancient Rites

Bericht door cataclysm child » wo feb 25, 2015 12:03 am

Wel, de nieuwe plaat dus. Muzikaal dik in orde. Sterke, classic-Rites riffs, uitstekende symphonieën en dus al bij al prima songs. Maar de productie kon een stuk beter. De drumsound overheerst echt alles en vooral de gitaren staan veel te stil in de mix. Dat is toch wel een behoorlijk minpunt aan deze plaat. Niet dat Rvbicon een geweldige productie had, maar dit is wel erg ondermaats. Het klinkt wat te gelikt en te bombastisch door die zware, luide drums. En Gunther, die zingt nog amper. Het is meer fluisteren/praten, maar dat stoort me op zich niet echt, aangezien zijn vocals niet bepaald het sterkste punt van de band waren in het verleden.
Faustian Spirit of the Earth

Progressive Jeff
Berichten: 2235
Lid geworden op: ma jan 13, 2014 8:22 pm
Locatie: Emmen

Re: Ancient Rites

Bericht door Progressive Jeff » wo feb 25, 2015 10:39 am


Plaats reactie