Suicidal Tendencies @ 013 2 feb

Hier kan je alles kwijt over concerten en festivals.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Heidewolf
Berichten: 11571
Lid geworden op: zo jan 04, 2004 12:05 am
Locatie: Utrecht

Suicidal Tendencies @ 013 2 feb

Bericht door Heidewolf » ma jan 04, 2016 5:56 pm

Locatie:
Jupiler Zaal
Datum:
di 2 feb '16
Entree:
€ 27,50 excl.
Zaal open:
19:00u
Aanvang:
20:00u
Genre:
heavy, hardcore-punk
Suicidal Tendencies is nooit bang geweest voor een beetje controversie. De band rond excentrieke zanger Mike Muir vormde zich begin jaren '80 in Venice, Californië. Het vijftal focuste zich in het begin nog op hardcore waarna de leden al snel elementen van thrash, punk en speedmetal toelieten in hun geluid.

Dit bleek een schot in de roos want hits als ‘Institutionalized’ en ‘You Can’t Bring Me Down’ staan inmiddels in het geheugen gegrift van elke hardcore liefhebber. De populariteit van de band werd nog eens versterkt door de komst van bassist Robert Trujillo (de huidige bassist van Metallica) die het geluid van de band injecteerde met een flinke portie funk.

Momenteel tourt Mike Muir rond met een band in wisselende bezetting, waarbij de muziek van Suicidal Tendencies staat nog steeds staat als een huis. Dit bewees de band al eerder tijdens de EMP Persistence tour in 013. Vanavond komen ze terug voor een exclusieve show in Tilburg waarbij ze onze vernieuwde Jupiler zaal eens goed zullen testen.
Ze zijn natuurlijk wel vaker in 't land, maar het is weer twee jaar geleden dat ik ze gezien heb. Heb wel weer zin een feestje, ook al kost het gvd 30 euro.
Heerlijk Helder Heidewolf

Plaats reactie