Doomstad: Primitive man / 14-06-2023 / Utrecht

Hier kan je alles kwijt over concerten en festivals.
Plaats reactie
Persistence
Berichten: 10220
Lid geworden op: vr dec 29, 2006 10:33 pm

Doomstad: Primitive man / 14-06-2023 / Utrecht

Bericht door Persistence » di apr 18, 2023 3:08 pm

Zeven jaar na hun laatste show in Utrecht keert de Amerikaanse sludge- en doommetalband Primitive Man terug naar de Do(o)mstad voor een exclusieve Nederlandse clubshow. In de tussentijd timmerde het trio uit Denver hard aan de weg, met onder meer een show op het hoofdpodium van Roadburn en een samenwerking met Full Of Hell tot gevolg. Ook de studioalbums van de productieve formatie, waarop elementen van black metal en noise elkaar de tent uitvechten, werden stuk voor stuk bewierookt om hun niets ontziende nihilisme.

Aan de schaduwranden van postrock, drone en ambient voelt voorprogramma FVNERALS zich het meest thuis. Het in Brighton gevormde, in Leipzig gevestigde duo maakt slepende, duistere muziek waarin soms plots een sprankje licht doorbreekt. Afgelopen februari verscheen hun langverwachte derde plaat Let the Earth be Silent, waarop FVNERALS eens te meer imponeert met grootse en gelaagde composities op de leest van Emma Ruth Rundle, BIG|BRAVE en Lingua Ignota.

De experimentele doomband Leechfeast werd opgericht in Slovenië, maar huist al enkele jaren in Nijmegen. Na EP Village Creep (2019) voegde de band een extra lid aan zijn formatie toe, waarmee de deur naar nieuwe dimensies werd geopend zonder aan energie in te boeten. Inmiddels is de band klaar om nieuw materiaal op het podium bij te schaven. De vooruitgesnelde single Bells of Fire belooft alvast veel goeds. Maak uw borst nat voor spookachtige schoonheid.
Locatie: Ekko/Utrecht

https://ekko.nl/event/primitive-man/

Plaats reactie