TEMNOZOR' exclusief optreden west Europa !!!!

Hier kan je alles kwijt over concerten en festivals.
Gebruikersavatar
Rubicon
Berichten: 1477
Lid geworden op: do okt 01, 2009 10:21 am

Bericht door Rubicon » za jan 02, 2010 7:33 pm

Alexus schreef:[..]


http://www.youtube.com/watch?v=--FApBuH ... re=related

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Liberation_Army

Goed, niet een directe link maar ik snap dat het de wenkbrauwen doet fronsen bij de CDA burgervader.
Zeer fout inderdaad. Kan niet anders zeggen. Interesse in WO kan ik begrijpen, lees zelf ook veel over de slag bij Stalingrad enzo, puur uit interesse, maar verheerlijking van die periode snap ik werkelijk niet. Alle extremisme is fout, of het nou rechts, links, moslim, rk of whatever is...

Gebruikersavatar
Metalheank
Berichten: 8199
Lid geworden op: zo jul 11, 2004 11:20 am
Locatie: Zutphen

Bericht door Metalheank » zo jan 03, 2010 11:40 am

Jeroen schreef:[..]

Ik kan mij herinneren dat jij op een feestje Temnozor ook wel eens lekkere muziek hebt genoemd :P .
Ik kan me ook nog wel herinneren hoe dat feestje afliep :wink:
Muzikaal klinkt het niet erg slecht, alleen een beetje gammel.
twitter.com/MiddeleeuwsBouw
Vuige automuziek playlist: http://open.spotify.com/playlist/4Rsy2e ... TROREETjMA

Bob
Berichten: 8642
Lid geworden op: di sep 30, 2003 1:18 pm

Bericht door Bob » ma jan 04, 2010 5:26 pm

Optreden 'nazi-band' Temnozor afgelast

ROERMOND (ANP) - Een voor 16 januari voorgenomen optreden van de Russische extreemrechtse metalband Temnozor in Roermond gaat niet door. Het bestuur van muziekpodium De Azijnfabriek heeft het optreden afgelast.

Dat liet de gemeente Roermond maandag weten. Aanleiding voor het afgelasten van het optreden is de onrust die in de stad is ontstaan toen meer bekend werd over de nationaalsocialistische sympathieën van de band. Eind vorige week vroeg burgemeester Henk van Beers de AIVD om een onderzoek naar de risico's van het eerste optreden van Temnozor in West-Europa. Ook dreigde Van Beers met ingrijpen. Nu de Azijnfabriek het concert zelf heeft afgeblazen, is voor Roermond de kous af, aldus een woordvoerder van de gemeente.
Temnozor noemt zichzelf antichristelijk en Slavisch-heidens. Temnozor is lid van het zogenoemde Pagan Front (heidense front), een internationale alliantie van nationaalsocialistische black-metalbands. De cd's van de band zijn uitgebracht op neonazi-labels, zoals Hakenkreuz-Productions.

http://www.omroepbrabant.nl/anp.aspx?id=040110203

Gilbert
Lult over cdtjes
Berichten: 3945
Lid geworden op: za mar 04, 2006 5:01 pm

Bericht door Gilbert » ma jan 04, 2010 5:41 pm

Op de site van de Azijnfabriek staat bovendien de volgende toelichting:
Azijnfabriek gelast omstreden concert af

Het concert van de bands Temnozor en Huldrefolk dat op 16 januari 2010 gepland was in de Azijnfabriek in Roermond gaat niet door. Het stichtingsbestuur van het poppodium heeft de concertavond afgelast.

Ook na nader antecedentenonderzoek blijft het beeld bestaan van twee bands met mogelijk extremistische sympathieën. Alhoewel De Azijnfabriek programmeert vanuit een niet politieke visie en de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan, is er, nu en ook in de toekomst, geen plaats voor extremistische denkbeelden van welke signatuur dan ook.

Daarnaast vindt het bestuur van het poppodium het ongewenst wanneer de optredens aanleiding kunnen vormen voor controverses die voor onrust in de stad zorgen.

Het stichtingsbestuur heeft dat burgemeester Henk van Beers en wethouder Wim Kemp vandaag, maandag 4 januari, laten weten. Het stichtingsbestuur heeft de uiteindelijke beslissing na overleg met betrokken partijen genomen vanuit een eigen verantwoordelijkheid.

Baldurs Tod
Berichten: 1331
Lid geworden op: do jan 19, 2006 9:42 pm

Bericht door Baldurs Tod » ma jan 04, 2010 6:17 pm

Triest gezeik allemaal weer... zonde.
[i]"Die atoombom was misschien toch niet zo'n goed idee. De vijand is woedend!"[/i]

Gebruikersavatar
Cranial
Berichten: 3986
Lid geworden op: wo mei 24, 2006 7:43 pm
Locatie: Roosendaal

Bericht door Cranial » ma jan 04, 2010 6:25 pm

tja...... boeiend... voor degenen die er zich op verheugden vervelend,maar mij doet het nog steeds vrij weinig..
Tullepetoanum Metallius

Baldurs Tod
Berichten: 1331
Lid geworden op: do jan 19, 2006 9:42 pm

Bericht door Baldurs Tod » ma jan 04, 2010 6:30 pm

Waarom dan toch een bericht plaatsen...
[i]"Die atoombom was misschien toch niet zo'n goed idee. De vijand is woedend!"[/i]

Gebruikersavatar
Rascul
Berichten: 15112
Lid geworden op: wo dec 11, 2002 1:16 pm
Locatie: Utereg

Bericht door Rascul » ma jan 04, 2010 8:20 pm

Jeroen schreef:[..]



Je kunt dan wel roepen dat je er geen weet van hebt, maar bij dit soort bands weet je gewoon zeker dat de AFA gaat lopen kutten. Dat was destijds ook het geval met Ad Hominem en Seigneur Voland op Black Metal Blitzkrieg in Bladel. Daar kan Poggwyd vast nog wel de nodige horrorverhalen over vertellen, aangezien de media daar ook een flinke hand in hebben gehad. Ik heb verder geen problemen met het feit dat zo'n band langskomt, want de muziek mag zeker gehoord worden, maar standpunten als 'we wisten het niet', daar kun je niet mee aankomen.
Lazer op man. Ik ben volkomen niet geïnteresseerd in Temnozor en in of hun gezellige groepsuitje wel of niet doorgaat (kutband, kutmuziek, kutboodschap, maar wie ben ik om te zeggen waar ze mogen spelen), maar hier wordt fors onzin uitgekraamd. Ten eerste heeft de AFA hier helemaal de hand niet in gehad, die wisten pas van het geklooi met de burgemeester toen het in het nieuws verscheen als ik het goed begrijp. Ten tweede schijt ik erop dat het weer zo wordt gedraaid dat het de schuld is 'van de linkse protestanten die gaan rellen'. Neem van mij aan dat als B&W een probleem heeft met de AFA de ME klaarstaat om de AFA op te vangen. Die krijgen dat hard op hun bord, en daar kan ík je dan weer het nodige aan horrorverhalen over vertellen. De keren dat diverse rechtse groeperingen (ik druk me even genuanceerd, smijten met namen kan altijd nog) de boel provoceerden om zo'n reactie te kunnen geven zijn ook niet meer te tellen. Ergo, de AFA er bij betrekken slaat als een lul op een drumstel, maar dan ernaast.

Nogmaals, ik vind Temnozor een meukband eersteklas, en ik word er niet warm of koud van of ze nou in de Azijnfabriek mogen spelen of niet (mooie uitweg trouwens, wir haben es nicht gewüsst). Het gemekker van de 'fans' hierboven zal me ook een zorg zijn, want als je niet doorhebt dat het hier om slecht verkapte kaalkopjespropaganda met Sovjet-accent gaat heb je óf poep in je oren, óf een schrijnend gebrek aan geschiedenisonderwijs. Laten we echter wel de feiten op een rijtje hebben, en die zijn simpelweg dat zowel de burgemeester als de Azijnfabriek het uiteindelijk toch een beetje benauwd kregen van dit clubje.
Makkers staakt uw wild geraas

Gebruikersavatar
Orklord
Berichten: 11329
Lid geworden op: vr sep 24, 2004 5:10 pm
Locatie: Krommenie
Contacteer:

Bericht door Orklord » ma jan 04, 2010 8:25 pm

je moet maar niet op zwaremetalen kijken, daar word alles op rellend links gegooid :P

maar ik weet eerlijk gezegd niet wie de waarheid spreekt, maar als zo een band een cover heeft zoals Alexus die aangaf, dan zou ik toch 2 keer nadenken.

Gebruikersavatar
Rascul
Berichten: 15112
Lid geworden op: wo dec 11, 2002 1:16 pm
Locatie: Utereg

Bericht door Rascul » ma jan 04, 2010 8:28 pm

Haha, ik ga me niet bewust lopen ergeren hoor :) Het verbaast me alleen wel dat die dingen ook doorsijpelen naar MF, omdat ik mensen hier over het algemeen een streepje genuanceerder inschat.
Makkers staakt uw wild geraas

Gebruikersavatar
Took
Berichten: 32078
Lid geworden op: zo dec 30, 2001 9:58 pm
Locatie: Dwergen Op Zoom
Contacteer:

Bericht door Took » ma jan 04, 2010 8:35 pm

Rascul, nou kan je je wel beledigd gaan voelen, maar het zal niet de eerste keer en ook niet de laatste keer zijn dat de AFA dit soort dingen flikt.
http://www.metalfan.nl
yowannuzz schreef: Took is de man, de alpha en de omega.

Gebruikersavatar
Rascul
Berichten: 15112
Lid geworden op: wo dec 11, 2002 1:16 pm
Locatie: Utereg

Bericht door Rascul » ma jan 04, 2010 8:40 pm

Dat hoor je me ook niet beweren - dat is één van de redenen dat ik niet meer met de AFA meedemonstreer. Ze zijn waanzinnig goed in provoceren en daar kan ik me niet in vinden. Hier slaat het echter nergens op, en het stoort me dat het vaker zo gaat als het om NSBM bandjes gaat. Vingers gaan andere kanten op, wie de schuld kan krijgen krijgt de schuld, de AFA is de gebeten hond en de vrijheid van meningsuiting blijkbaar overboord. We vergeten echter graag dat het gewoon om nazibandjes gaat met white supremacy teksten. Die hebben alle commotie puur en alleen aan zichzelf te danken, want van dat soort boodschappen krijgen de meeste mensen (terecht) nogal jeuk. Zeker als het in je eigen buurt komt.
Makkers staakt uw wild geraas

Gebruikersavatar
Orklord
Berichten: 11329
Lid geworden op: vr sep 24, 2004 5:10 pm
Locatie: Krommenie
Contacteer:

Bericht door Orklord » ma jan 04, 2010 8:46 pm

Dit had de band trouwens zelf geschreven:
Statement van Gorruth van Temnozor'



We have 1 day left till our departure to Europe, so I don't have too much time to write long letters. But just a few short points here.


1) Antifa, who now try to create the whole mess against TEMNOZOR in particular and against Black/Pagan Metal bands in general, are no "fighters for justice" as they try to position themselves. They are just a bunch of marginal youth who are looking to create trouble for anyone who doesn't support their questionable political views and twisted morals. Antifa could only spam internet with their provocations, feed yellow newspapers with their shallow sensationalist rhethorics and paranoid arguments, then threaten and attack musicians of even completely unpolitical and legal metal bands with bottles and KO sprays when they (the musicans) are not ready and outnumbered (like it happened to Pagan Metal band KRODA in Warsaw), just because antifa "think" those are "nazis" for playing "suspective kind of music" and singing of their fatherland and ancestors instead of hailing Che Guevara and lowlife punk behaviour.


2) Marcel, you were yourself at our gig in Moscow on 04.04.2009, where we played in one of the most well-known rock/metal venues in Moscow before the auditory of circa 200-250 persons, you saw our whole live set, our regular public et c. TEMNOZOR is a Pagan Metal band, who sings about ancient Russian pagan soul, the archetype of our ancestors and about our love to our fatherland. There is nothing illegal in what we're doing or singing about (neither according to Russian laws, nor according to EU laws), so we don't think we need to "apologize" before any leftwinged troublemakers for having a worldview different to theirs.


3) Now just a few words about the random arguements "antifa" throws agaist TEMNOZOR:

a) Antifa "arguement" number 1: "Temnozor are nazis". Nazi means "National Socialist" or even to be more precise a member of German NSDAP party back in 1930's-1940's. None of the (current) TEMNOZOR members are "socialists", none of the current TEMNOZOR members are members to NSDAP party or any other political party at all. There is certainly a "national" component in what TEMNOZOR does, because we play Russian folk metal, sing in Russian language about Russian land, about our (mostly medieval) history, pride of being Russian and other personal feelings. Perhaps we should call everything with it's name and stop following antifa provocative tones, who say someone belongs to a banned political party of 20th century, just because this someone finds pride in his native culture and not in being leftwing junky, wall stainer and car destroyer?

b) Antifa "arguement" number 2: "There are swastikas in TEMNOZOR bandlogo".
Answer: They mean "swastikas" like NSDAP symbols from 1930's-1940's (which are illegal in the European Union and Russia)? Our logos (both new from 2005 and old from 1996) are shown on our bandpage and on countless fansites. As being Russian folk metal band we have Russian folk solar / tree ornaments on our logo (these ornaments date back to the prechristian era, when humanity didn't know about "antifa" and their paranoia). Those ornamental Russian solar symbols reflects our pride in being Russians and in being a part of Russian culture. Any legal expertise in EU police would prove the aforementioned symbols not being equal to German 1930's-1940's NSDAP attributics. And if some young anarchists are having visual hallucinations so they mistake folk ornaments for some symbol banned by laws they should stop eating (illegal) LSD stamps and address a doctor.

c) Antifa "arguement" number 3: "Temnozor members are members of Blood & Honour".
Answer: In present TEMNOZOR line-up there are no members of Blood&Honour and, as already said before, none of the current TEMNOZOR members are part of any other political parties or movements. Like it or hate it, it is truth. Visiting other concerts or festivals is a personal right for anyone. We can't "answer" for other bands, other organisations, other people and whatever else except ourselves. But when it comes to TEMNOZOR concert in Holland, I must assure you that the whole live set of TEMNOZOR will contain only genuine TEMNOZOR songs and none of these songs has any political message which might be considered as illegal by EU laws. We played several times in European Union during the last years, police was always present on all of our concerts and none of these gigs were ever stopped or canceled for being illegal, although "antifa" always made a mess (using sensationalist newspapers and TV journalists) because we openly speak against leftwinged and red anarchists here in Russia.

d) Antifa "arguement" number 4: "Temnozor released a CD on label called Hackenkreuz Production".
Answer: Indeed, some 7 years ago, a now long-defunct USA-based underground label named Hackenkreuz Productions printed 500 copiies of our first CD. Since then, I havn't heard from or about this label for last 5 years and the same album was released 5-10 more times on a few different labels who all have extreme names like extreme musical labels should have. No apologies. Now we have a question: "Does this occassion makes our gig in Holland illegal?"

e) Antifa "arguement" number 5: "Temnozor put some races above others".
Answer: Temnozor is a musical band, not a political party, thus TEMNOZOR is a collective of 8-10 different persons, each with his own personal views on everything in this world. These persons in TEMNOZOR are united by the idea of creating Russian folk metal music, not by teaching others about various anthropological doctrines or any other theories we may like or dislike. Temnozor lyrics contain no topics about anthropology or racial differences at all. Russian heritage, history, landscapes and personal feelings (such as pride, love and anger) are the subjects of TEMNOZOR lyrics. Unless, there is nothing illegal in it, I do not think we owe any apologies to any marginal semi-political groups (incl. antifa) for our personal feelings.


4) Last but not the least, tomorrow, before leaving home, if you would like, I could send you the complete professional footage (more than 1 hour) of our whole gig in Moscow. It shows us (TEMNOZOR), our symbols, our behaviour on stage, our public et c. You're welcome to show this footage to Roermond police, town major and town council. If they would find anything illegal there or any elements "political event" at all (even in the aspect of fully legal politics), I would gladly eat my hat. Some videos from this gig are already widely available widely on common internet services (f.ex. on youtube.com), so anyone could check those (f.ex. our new song "Silent be the winds") even right away. The whole fuss is simply a nonsense of some young marginal kids who don't know what else to do in their empty lives than fighting the windmills.

That's all I have to say, thanks for your time and attention

Gebruikersavatar
John Lydon
Berichten: 404
Lid geworden op: ma sep 21, 2009 8:35 pm
Locatie: Somewhere in Dordt

Bericht door John Lydon » ma jan 04, 2010 8:55 pm

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Temnozor gehoord.Wegens al dit gedoe toch maar eens opgezocht en mijn god,wat een verschrikkelijk gerammel. Sowieso zijn die youtube filmpjes niet van uitzonderlijke kwaliteit maar bagger herken ik zeker wel. Maar goed,ieder zijn voorkeur dus daar gaat het nog geeneens over. Wat een overtrokken paniek over een concert zeg. Om daar nou meteen de AIVD bij te halen...Net als de meeste podia zal ook de Azijnfabriek wel iets van subsidie krijgen,dus die burgemeester had vast wel de mogelijkheid om de programmeur fijntjes te wijzen op een mogelijk lager budget in de toekomst. Had heel veel gezeik gescheeld.
You tell me that I'm a sinner.You say I'm going to hell. So once your judgement condemns You,I shall see you there....

Gebruikersavatar
Cranial
Berichten: 3986
Lid geworden op: wo mei 24, 2006 7:43 pm
Locatie: Roosendaal

Bericht door Cranial » ma jan 04, 2010 9:46 pm

Baldurs Tod schreef:Waarom dan toch een bericht plaatsen...
hetzelfde zou jou gevraagd kunnen worden...maar goed...
Tullepetoanum Metallius

Gebruikersavatar
Krimhild
Altijd welkom
Berichten: 18584
Lid geworden op: ma apr 03, 2006 6:56 pm
Locatie: Laag en vaag

Bericht door Krimhild » ma jan 04, 2010 9:53 pm

Ik snap niet hoe je dit een ontzettende bak rammel kan noemen:

http://www.youtube.com/watch?v=qtnW3zM1wTo

Want dat is gewoon goud.

En ik snap ook niet waarom het in vredesnaam verboden is om deze muziek in een zaaltje te spelen. Zucht. Vermoeiende gebeurtenissen, ik had me er net zo op verheugd.
Ik wil anders wel als tegenprestatie met m'n fluit naar Roermond komen de 16e, als iemand anders een drumstel en een gitaar meeneemt kunnen we een benefietoptreden geven. Kan Roermond aanschouwen hoe hels en verachtelijk het allemaal wel niet is.
Ik ben hier gewoon.

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » ma jan 04, 2010 10:59 pm

Rascul schreef:[..]


Lazer op man. Ik ben volkomen niet geïnteresseerd in Temnozor en in of hun gezellige groepsuitje wel of niet doorgaat (kutband, kutmuziek, kutboodschap, maar wie ben ik om te zeggen waar ze mogen spelen), maar hier wordt fors onzin uitgekraamd. Ten eerste heeft de AFA hier helemaal de hand niet in gehad, die wisten pas van het geklooi met de burgemeester toen het in het nieuws verscheen als ik het goed begrijp. Ten tweede schijt ik erop dat het weer zo wordt gedraaid dat het de schuld is 'van de linkse protestanten die gaan rellen'. Neem van mij aan dat als B&W een probleem heeft met de AFA de ME klaarstaat om de AFA op te vangen. Die krijgen dat hard op hun bord, en daar kan ík je dan weer het nodige aan horrorverhalen over vertellen. De keren dat diverse rechtse groeperingen (ik druk me even genuanceerd, smijten met namen kan altijd nog) de boel provoceerden om zo'n reactie te kunnen geven zijn ook niet meer te tellen. Ergo, de AFA er bij betrekken slaat als een lul op een drumstel, maar dan ernaast.

Nogmaals, ik vind Temnozor een meukband eersteklas, en ik word er niet warm of koud van of ze nou in de Azijnfabriek mogen spelen of niet (mooie uitweg trouwens, wir haben es nicht gewüsst). Het gemekker van de 'fans' hierboven zal me ook een zorg zijn, want als je niet doorhebt dat het hier om slecht verkapte kaalkopjespropaganda met Sovjet-accent gaat heb je óf poep in je oren, óf een schrijnend gebrek aan geschiedenisonderwijs. Laten we echter wel de feiten op een rijtje hebben, en die zijn simpelweg dat zowel de burgemeester als de Azijnfabriek het uiteindelijk toch een beetje benauwd kregen van dit clubje.
Zo zien we wel weer wie het meest ongenuanceerd uit de hoek kan komen. Sommige dingen zullen wel nooit veranderen.

Dit is nou zo'n typische reactie waar je helemaal geen reet aan hebt, gelijk achter uit de strot. Nog weer een extra punt dat de mannetjes van de AFA geen haar beter zijn dan de rechtsextremisten.
In ieder geval bedankt, zo illustreer je dat weer mooi. Extremisme is nooit goed.

Wat het optreden betreft, ik vind het allemaal wel amusant. Sneu voor de liefhebbers, dat wel, maar ach.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » ma jan 04, 2010 11:06 pm

Rascul schreef:Dat hoor je me ook niet beweren - dat is één van de redenen dat ik niet meer met de AFA meedemonstreer. Ze zijn waanzinnig goed in provoceren en daar kan ik me niet in vinden. Hier slaat het echter nergens op, en het stoort me dat het vaker zo gaat als het om NSBM bandjes gaat. Vingers gaan andere kanten op, wie de schuld kan krijgen krijgt de schuld, de AFA is de gebeten hond en de vrijheid van meningsuiting blijkbaar overboord. We vergeten echter graag dat het gewoon om nazibandjes gaat met white supremacy teksten. Die hebben alle commotie puur en alleen aan zichzelf te danken, want van dat soort boodschappen krijgen de meeste mensen (terecht) nogal jeuk. Zeker als het in je eigen buurt komt.

ehum...

Nachtfalke in de Gonz?
Black metal Blitzkrieg II?

Zo al twee voorbeelden van de afgelopen jaren.
Je kunt schreeuwen wat je wilt, maar doorgaans worden zalen en gemeenten getipt door AFA afdelingen. Meestal hebben gemeenten namelijk geen weet van wat er speelt. Neem Rijssen, altijd zeiken op Elsrock, maar als er een black metalgroep in Lucky staat, dan is er niets aan de hand. Ik heb verder niets tegen de AFA, ook zij hebben het recht om te demonstreren etc, net zoals de andere kant dat heeft, maar het is in feite net zo labiel en kortzichtig.

Verder vond ik Temnozor best okay op Horizons, maar die verschrikkelijke zanger op Folkstorms.. verpestte voor mij het luisterplezier finaal.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Hub de Gallier
Berichten: 482
Lid geworden op: ma jul 24, 2006 11:40 am
Locatie: Roermond
Contacteer:

Bericht door Hub de Gallier » di jan 05, 2010 12:06 am

Xander (Heuy) en ik hebben zojuist een interview met ZM beantwoord waarin wij iets dieper en specifieker ingaan op de reden van de aflassing. De krantenberichten slaan nergens op en deze stonden al online nog voordat deze officieel naar buiten gebracht waren. Kansloos dus! Anyway, ik hoop dat ons interview iets meer duidelijkheid brengt.

Wat betreft Temnozor' ben ik er van overtuigd dat de boeker/tourmanager van de band een vervangend optreden kan vinden de 16e. De visa zijn tenslotte betaald, de vluchten zijn betaald enz enz en ik kan me voorstellen dat hij zijn geld wil terug verdienen.
www.hdgdistribution.com nu online!!!!

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 12:12 am

Het is wel klote voor jullie. Het zijn toch bands die heel erg weinig in deze contreien te zien zijn, dus de poging verdient respect.

Maar aan de andere kant, had je dit niet kunnen zien aankomen? Ik neem aan dat jij even goed als anderen de geschiedenis en teksten van onze Russische vrienden kent. En in Nederland heb je dan al gauw de hete adem van bepaalde figuren in je nek. Dat bleek toen ook wel met Nachtfalke. Dat is uiteindelijk wel doorgegaan, maar de man achter die optredens heeft er genoeg gezeik mee gehad.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Hub de Gallier
Berichten: 482
Lid geworden op: ma jul 24, 2006 11:40 am
Locatie: Roermond
Contacteer:

Bericht door Hub de Gallier » di jan 05, 2010 12:46 am

Uiteraard ken ik de geschiedenis van de band. Sterker nog, één van de voornaamste bandleden is een goede vriend van mij en ik weet waar de band voor staat. Degenen die mij kennen weten dat ik a-politiek ben en al helemaal niks van nazis moet hebben...vandaar dat ik met een gerust hart de band geboekt heb omdat ik weet dat de beschuldigingen van de antifa op onzin berusten.
www.hdgdistribution.com nu online!!!!

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 12:55 am

Mogen we aannemen dat de band een zelfde soort tekstuele ontwikkeling heeft doorgemaakt (en argumentatie in interviews) als Drudkh, Walknut, Kroda en sinds kort ook Nokturnal Mortum?
Want ik kan me nog wel herinneren hoe expliciet deze heren zich soms uitlieten en dat geldt in mindere mate ook wel voor Temnozor.

En het fabeltje wat de ronde doet over Stellar Winter Records? Dat de eigenaar opeens werd uitgekotst door het Russische NSBMfront vanwege vermeend joods bloed?
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Hub de Gallier
Berichten: 482
Lid geworden op: ma jul 24, 2006 11:40 am
Locatie: Roermond
Contacteer:

Bericht door Hub de Gallier » di jan 05, 2010 1:00 am

Temnozor' heeft veel line-up veranderingen meegemaakt en alle leden welke in politieke bewegingen betrokken waren en/of "foute" denkbeelden hadden zijn uit de band.
www.hdgdistribution.com nu online!!!!

Gebruikersavatar
Rascul
Berichten: 15112
Lid geworden op: wo dec 11, 2002 1:16 pm
Locatie: Utereg

Bericht door Rascul » di jan 05, 2010 9:17 am

Jeroen schreef:[..]


Zo zien we wel weer wie het meest ongenuanceerd uit de hoek kan komen. Sommige dingen zullen wel nooit veranderen.

Dit is nou zo'n typische reactie waar je helemaal geen reet aan hebt, gelijk achter uit de strot. Nog weer een extra punt dat de mannetjes van de AFA geen haar beter zijn dan de rechtsextremisten.
In ieder geval bedankt, zo illustreer je dat weer mooi. Extremisme is nooit goed.

Wat het optreden betreft, ik vind het allemaal wel amusant. Sneu voor de liefhebbers, dat wel, maar ach.
Je weet dat je nu geen enkele inhoudelijke reactie geeft he? Over reacties waar je geen reet aan hebt gesproken. Het is ook al te makkelijk om te zeggen dat de AFA net zo erg is - volgens mij heb ik nog nooit een AFA'er iets horen zeggen over een rassenoorlog. Ook zijn er maar verdomde weinig AFA'ers opgepakt voor wapenbezit en random mishandelingen, om maar een paar dingen te noemen. Zo'n reactie slaat helemaal nergens op, en hoewel ik het volledig met je eens ben dat extremisme nooit goed is, gebruik je het in dit geval als dooddoener. Beetje jammer.

Nu zeg ik allemaal niet dat Temnozor dat soort shit op zijn geweten heeft, maar het is al te makkelijk om te zeggen 'ja, op dit specifieke moment is niemand in de band lid van Blood & Honour, dús is er niks aan de hand'. Leuk, maar je speelt nog steeds dezelfde nummers, je laat jezelf promoten via NSBM-kanalen en je speelt met duidelijke NSBM-bandjes in je voorprogramma. Nogal wiedes dat je dat label krijgt, en om er dan zo lafjes onderuit te drukken verdient niet echt de schoonheidsprijs. Heb dan gewoon de ballen om te zeggen 'inderdaad, wij hebben bepaalde denkbeelden die niet die van iedereen zijn, maar dat ontzegt ons niet het recht om op te treden'- want dat doet het inderdaad niet.

Overigens, een kleine toevoeging nog: ik loop hier ook niet alle acties van de AFA te verdedigen, want daar kan ik me ook lang niet altijd in vinden. Ook zit ik hier niet te beweren dat degenen die Temnozor hier hebben geprogrammeerd zelf nazi's zijn o.i.d. Ik denk alleen wel dat graag de oogkleppen op gedaan worden als het gaat om wat voor boodschap dit clubje verspreid. Dat moet je lekker zelf weten, maar wees niet verbaasd als daar vervolgens commotie over ontstaat.
Makkers staakt uw wild geraas

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 11:34 am

Ik heb helemaal geen zin om op jou in te gaan, na al dat gekef weet ik wel dat er met jou toch geen discussie te voeren valt hierover, dus dat laat ik maar.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Geheim_502
Berichten: 1291
Lid geworden op: di dec 06, 2005 11:57 am
Locatie: Ridderkerk

Bericht door Geheim_502 » di jan 05, 2010 11:50 am

Wat ik wel persoonlijk vind is dat als de muzikanten toch niet meer aan
die nsbm gedachten doen, ze dan maar beter onder een andere naam verder kunnen gaan. Al is het maar omdat er voor sommige mensen rond de naam Temnozor een raar luchtje hangt en het is voor je eigen band ook niet goed want zo krijg je nooit de kans de muziek die je nu maakt te promoten door bijv. een optreden.
FACTA NON VERBA

Gebruikersavatar
KoenM
Berichten: 22284
Lid geworden op: ma aug 15, 2005 2:08 pm
Locatie: een pittoresk rustiek Vlaams dorpje
Contacteer:

Bericht door KoenM » di jan 05, 2010 12:01 pm

Jeroen schreef:Ik heb helemaal geen zin om op jou in te gaan, na al dat gekef weet ik wel dat er met jou toch geen discussie te voeren valt hierover, dus dat laat ik maar.
Hahahaha.

Hahahahahahahaha.

Haha.

Jeroen. Probeer het eens inhoudelijk? Het enige wat je doet is 'nee, jij'.

Ik moest echt lachen. Sorry man. :)

Wie was trouwens de held die op de frontpage anoniem mij begon uit te schelden toen ik lichtelijk arrogant uit de hoek kwam aangaande deze discussie?
Facebook band

Visually Universal - Our Hexagram Unicursal

I stared into the void tonight - the best dream I ever had

Last.fm profiel

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 12:18 pm

die discussie is al talloze malen gevoerd en ik heb al eens aangegeven dat ik dat wel best vind. En al helemaal als iemand er zo lekker schreeuwerig inkomt. Iedereen mag denken wat ie wil.
Wat die anonieme gast betreft, ik heb geen idee eigenlijk. Misschien weet Took het.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gilbert
Lult over cdtjes
Berichten: 3945
Lid geworden op: za mar 04, 2006 5:01 pm

Bericht door Gilbert » di jan 05, 2010 12:30 pm

Geheim_502 schreef:Wat ik wel persoonlijk vind is dat als de muzikanten toch niet meer aan die nsbm gedachten doen, ze dan maar beter onder een andere naam verder kunnen gaan. Al is het maar omdat er voor sommige mensen rond de naam Temnozor een raar luchtje hangt en het is voor je eigen band ook niet goed want zo krijg je nooit de kans de muziek die je nu maakt te promoten door bijv. een optreden.
Diezelfde gedachte ging ook door mijn hoofd, bij het lezen van het argument dat de huidige leden geen band (meer) zouden hebben met extreem-rechtse groeperingen. Als je weet dat je band die reputatie heeft, waarom verander je dan de naam niet (en waarom neem je dan sowieso niet publiekelijk afstand van het nationaal-socialistische gedachtengoed?)

Verder geef ik Jeroen gelijk dat hij niet in discussie gaat met Rascul. Als iemands mening overduidelijk vaststaat en op een (te) felle en emotionele manier wordt verkondigd, waarom zou je dan energie verspillen aan een discussie? Daarbij kies ik overigens geen partij, want ik heb gelukkig geen enkele ervaring met links- noch rechts-extremisme. Dus ik weet niet wie er gelijk heeft (of dat de waarheid ergens in het midden ligt.) Maar een discussie zou aan beider standpunten hoogstwaarschijnlijk niets veranderen.

Gebruikersavatar
KoenM
Berichten: 22284
Lid geworden op: ma aug 15, 2005 2:08 pm
Locatie: een pittoresk rustiek Vlaams dorpje
Contacteer:

Bericht door KoenM » di jan 05, 2010 12:37 pm

Gilbert schreef:[..]

(en waarom neem je dan sowieso niet publiekelijk afstand van het nationaal-socialistische gedachtengoed?)
Dat vooral ja! En dat gebeurt mijns inziens veel te weinig in de metalscene. Ook bij muziekliefhebbers die alles oogluikend toestaan onder het mom van 'het gaat mij alleen om de muziek'.
Facebook band

Visually Universal - Our Hexagram Unicursal

I stared into the void tonight - the best dream I ever had

Last.fm profiel

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 12:46 pm

En daar ben ik inmiddels ook achter. Ik kan me nog maar moeilijk voorstellen dat ik een aantal jaren terug dit soort cd's kocht. Van een onschuldige interesse tot haast een obsessie, brr, gevaarlijk gedoe.
Bands die inmiddels het roer enigszins hebben omgegooid (en dat ook openlijk toegeven) gun ik dan nog wel een kans, maar ik beperk me doorgaans tot Drudkh, Kroda, Walknut, Nokturnal Mortum en Thunderbolt.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
ketter
Berichten: 10429
Lid geworden op: vr jul 22, 2005 2:56 pm

Bericht door ketter » di jan 05, 2010 1:13 pm

Om even in te gaan op de immer terugkerende discussie: zolang je de band geen geld geeft (cd's, merchandise) en zelf goed beseft dat je 't allemaal met een flinke korrel zout moet nemen, waarom niet? Wat mij betreft kan je dan best NSBM luisteren, als je het muzikaal gaaf vind klinken. Gewoon even erop letten dat je jezelf niet laat meeslepen, en that's it.

Overigens moet Temnozor beter gaan snoeien. In de link van hun gastenboek komt nog steeds '88' voor. En waarom zijn ze nog steeds lid van dat dubieuze 'Pagan Front'? Ben dan wel consequent. Verder vind ik het een helder en duidelijk statement van de band.

Gebruikersavatar
Strijdkreet
Berichten: 3517
Lid geworden op: do jul 13, 2006 8:27 pm
Locatie: Arnhem Noord

Bericht door Strijdkreet » di jan 05, 2010 1:20 pm

Al veranderen ze de naam naar SS STURMFUHRER SS HAKENKREUZZUG ADOLF, het blijft rukmuziek. Laat die rare snuiters gewoon optreden, anders moet je Guus Meeuwis ook verbieden. Die is al jaren te vinden op stormfront.

Al is die fluit op Werwolf wel geniaal.
Laatst gewijzigd door Strijdkreet op di jan 05, 2010 1:21 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
"I wanted to see a war run so badly."
"Well you've come to the right place, then. There hasn't been a war run this badly since Olaf the hairy, King of all the vikings, ordered 80,000 battle helmets with the horns on the inside."

Gebruikersavatar
Rubicon
Berichten: 1477
Lid geworden op: do okt 01, 2009 10:21 am

Bericht door Rubicon » di jan 05, 2010 1:20 pm

KoenM schreef:[..]


Dat vooral ja! En dat gebeurt mijns inziens veel te weinig in de metalscene. Ook bij muziekliefhebbers die alles oogluikend toestaan onder het mom van 'het gaat mij alleen om de muziek'.
Niet zozeer oogluikend toestaan vanwege "het gaat mij alleen om de muziek", alswel onder het mom van: vrijheid van meningsuiting. Ik blijf dat altijd een lastige opmerking vinden. In het topic over deze band, is dat begrip ook regelmatig de kop op gestoken. Onder het mom van vrijheid van meninguiting mag alles maar, moeten we alles maar goed vinden? Nee, ik kan daar niet aan wennen.

Verder sluit ik me geheel aan bij een aantal personen hier die zeggen, als de band daadwerkelijk afstand doet van zijn verleden, waarom het dan nog wel dezelfde naam heeft, nog wel optredens doet met een zeer twijfelachtige groep als Absurd en zich nog wel laat promoten door uiterst dubieuze figuren.

Nee, ik moet eerlijk zeggen, ik vind het terecht dat het optreden niet doorgaat. Vrijheid van meningsuiting ok, maar het heeft wel grenzen en een stel nazi sympatisanten moet je niet in je zaal willen hebben. Daarnaast vind ik de muziek die ik gehoord heb van een dermate sneu nivo, dat je zo'n band ook al niet in je zaal moet willen... :lol: :wink: :lol:

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 1:27 pm

Strijdkreet schreef:Al veranderen ze de naam naar SS STURMFUHRER SS HAKENKREUZZUG ADOLF, het blijft rukmuziek. Laat die rare snuiters gewoon optreden, anders moet je Guus Meeuwis ook verbieden. Die is al jaren te vinden op stormfront.

Al is die fluit op Werwolf wel geniaal.
haha, ja, straks dat nummer nog maar eens draaien. Wat een irritant melodietje :P
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
Hellhammer
Berichten: 4253
Lid geworden op: vr mei 06, 2005 9:04 pm
Locatie: Groningen Rock City

Bericht door Hellhammer » di jan 05, 2010 1:34 pm

Strijdkreet schreef:Al veranderen ze de naam naar SS STURMFUHRER SS HAKENKREUZZUG ADOLF, het blijft rukmuziek. Laat die rare snuiters gewoon optreden, anders moet je Guus Meeuwis ook verbieden. Die is al jaren te vinden op stormfront.

Al is die fluit op Werwolf wel geniaal.
Dit. Dat slappe "we zijn helemaal geen nazi band!!11!!" gelul vind ik zo achterlijk. Vandaar dat ze nog lid zijn van dat Pagan Front gedoe, CD's uitbrengen bij Stellar Winter, en poëzie als "spread the flame of hate, knight of higher race" ten gehore brengen.

Al is die Messiah zang op Horizons wel echt geniaal.

Gebruikersavatar
Strijdkreet
Berichten: 3517
Lid geworden op: do jul 13, 2006 8:27 pm
Locatie: Arnhem Noord

Bericht door Strijdkreet » di jan 05, 2010 1:39 pm

Ach ja, ik denk ook niet dat Dirk meeldijk erg groot word in Rusland.
"I wanted to see a war run so badly."
"Well you've come to the right place, then. There hasn't been a war run this badly since Olaf the hairy, King of all the vikings, ordered 80,000 battle helmets with the horns on the inside."

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 1:49 pm

Nou inderdaad, die doomy vocalen op Horizons vind ik dus ook erg tof. Stukken beter (en minder dominant) dan op Folkstorms. Wat was die vent irritant zeg, met z'n (ook nog eens dominant gemixte) dreunstem. En vals op z'n tijd, niet te zuinig. Jammer, jammer, Jammer.

Ik vind het verder ook weer lekker dubieus wat betreft hun lidmaatschap bij The Pagan Front (vraag me überhaupt af hoeveel leden zij eigenlijk hebben, aangezien bands als Forest en Branikald gewoon uit dezelfde bandleden bestaan). Stellar Winter hetzelfde verhaal, al ligt die website er nu al lange tijd uit vanwege dat fabeltje. Was Gorruth niet de man achter Stellar Winter?

Maar aan de andere kant, als we op oud-bandleden afgaan, dan kunnen we Riverside ook wel in de ban doen. Piotr (drummer) heeft immers ook platen ingespeeld van Kataxu en Thunderbolt, ook niet de meest brave groepjes op dit gebied. Of de toetsenist van het eerste album, Jacek Melnicki (of zoiets), dat is zo'n beetje de man achter Kataxu en Sunwheel (Swastyka).
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
number_17
Berichten: 3176
Lid geworden op: vr okt 12, 2007 11:15 pm

Bericht door number_17 » di jan 05, 2010 1:55 pm

Jeroen schreef:Maar aan de andere kant, als we op oud-bandleden afgaan, dan kunnen we Riverside ook wel in de ban doen. Piotr (drummer) heeft immers ook platen ingespeeld van Kataxu en Thunderbolt, ook niet de meest brave groepjes op dit gebied. Of de toetsenist van het eerste album, Jacek Melnicki (of zoiets), dat is zo'n beetje de man achter Kataxu en Sunwheel (Swastyka).
Inderdaad.

En wat dacht je van Ad Honium (spelling). Die Italianen mogen hier wel gewoon optreden end at ging wel gewoon goed.
[url=http://ashladan.be]Mijn E-zine[/url]
[url=http://www.last.fm/user/Thurisazz/]Last.fm[/url]

Gebruikersavatar
Jeroen
That bastard from Metalfan.nl
Berichten: 25349
Lid geworden op: di sep 24, 2002 6:18 pm
Locatie: Twente
Contacteer:

Bericht door Jeroen » di jan 05, 2010 1:59 pm

Ad Hominem :P
En ze zijn Frans.

En dan ging ook niet zonder slag of stoot toen. Het Black Metal Blitzkrieg II verhaal is hier toen wel breed uitgemeten al.
"By Grabthar's hammer, by the suns of Warvan, you shall be avenged!"

Tegen overmatig gebruik van breakdowns!

Gebruikersavatar
KoenM
Berichten: 22284
Lid geworden op: ma aug 15, 2005 2:08 pm
Locatie: een pittoresk rustiek Vlaams dorpje
Contacteer:

Bericht door KoenM » di jan 05, 2010 2:05 pm

Rubicon schreef:[..]


Niet zozeer oogluikend toestaan vanwege "het gaat mij alleen om de muziek", alswel onder het mom van: vrijheid van meningsuiting. Ik blijf dat altijd een lastige opmerking vinden. In het topic over deze band, is dat begrip ook regelmatig de kop op gestoken. Onder het mom van vrijheid van meninguiting mag alles maar, moeten we alles maar goed vinden? Nee, ik kan daar niet aan wennen.

Verder sluit ik me geheel aan bij een aantal personen hier die zeggen, als de band daadwerkelijk afstand doet van zijn verleden, waarom het dan nog wel dezelfde naam heeft, nog wel optredens doet met een zeer twijfelachtige groep als Absurd en zich nog wel laat promoten door uiterst dubieuze figuren.

Nee, ik moet eerlijk zeggen, ik vind het terecht dat het optreden niet doorgaat. Vrijheid van meningsuiting ok, maar het heeft wel grenzen en een stel nazi sympatisanten moet je niet in je zaal willen hebben. Daarnaast vind ik de muziek die ik gehoord heb van een dermate sneu nivo, dat je zo'n band ook al niet in je zaal moet willen... :lol: :wink: :lol:
Sowieso is 'vrijheid van meningsuiting' het meest misbruikte begrip in Nederland de laatste 10, 20 jaar. Men verkeert in de veronderstelling dat dat begrip absoluut toe te passen is. Te pas en te fucking onpas. Een zogezegde vrijbrief voor elke idioot om over moeilijke, gevoelige en ethisch lastige zaken zijn ondoordachte ideeën te spuien. Liefst lekker radicaal, dan moet je niet teveel nadenken.
Facebook band

Visually Universal - Our Hexagram Unicursal

I stared into the void tonight - the best dream I ever had

Last.fm profiel

Gebruikersavatar
ketter
Berichten: 10429
Lid geworden op: vr jul 22, 2005 2:56 pm

Bericht door ketter » di jan 05, 2010 2:07 pm

edit: flauw
Laatst gewijzigd door ketter op di jan 05, 2010 2:07 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
number_17
Berichten: 3176
Lid geworden op: vr okt 12, 2007 11:15 pm

Bericht door number_17 » di jan 05, 2010 2:07 pm

Jeroen schreef:Ad Hominem :P
En ze zijn Frans.

En dan ging ook niet zonder slag of stoot toen. Het Black Metal Blitzkrieg II verhaal is hier toen wel breed uitgemeten al.
Nouja zo bekend ben ik er niet mee.

Eind september speelden ze gewoon in Antwerpen en dat kreeg bijna geen aandacht. Kreeg zelfs een uitnodiging van een vriendin van me die "gewoon een avondje metal" voorstelde.

Zoveel stelt die hele scene nou voor..
[url=http://ashladan.be]Mijn E-zine[/url]
[url=http://www.last.fm/user/Thurisazz/]Last.fm[/url]

Gebruikersavatar
Crises
Berichten: 6133
Lid geworden op: wo feb 13, 2008 1:57 pm
Locatie: Zutphen

Bericht door Crises » di jan 05, 2010 2:23 pm

Nee, in Vlaanderen zijn de mensen wat meer tolerant voor extreem rechtse ideeën.
Ik denk dat ik allergisch ben voor leer... ik heb altijd zo'n koppijn als ik wakker word met m'n schoenen nog aan

Gebruikersavatar
Rubicon
Berichten: 1477
Lid geworden op: do okt 01, 2009 10:21 am

Bericht door Rubicon » di jan 05, 2010 2:27 pm

number_17 schreef:[..]
Nouja zo bekend ben ik er niet mee.

Eind september speelden ze gewoon in Antwerpen en dat kreeg bijna geen aandacht. Kreeg zelfs een uitnodiging van een vriendin van me die "gewoon een avondje metal" voorstelde.

Zoveel stelt die hele scene nou voor..
Volgens mij gaat het hier over:

http://www.xs4all.nl/~afa/alert/2_8/metal.html

Verder begrijp ik, als ik zo rond lees, dat Vlaanderen een walhalla is voor dergelijke bands, dus zo bekeken is het niet zo vreemd dat die gasten daar optreden zonder al te veel tegenwerking.

Gebruikersavatar
dako
Berichten: 23104
Lid geworden op: wo mei 19, 2004 9:52 am
Locatie: Polder

Bericht door dako » di jan 05, 2010 2:27 pm

KoenM schreef:[..]


Sowieso is 'vrijheid van meningsuiting' het meest misbruikte begrip in Nederland de laatste 10, 20 jaar. Men verkeert in de veronderstelling dat dat begrip absoluut toe te passen is. Te pas en te fucking onpas. Een zogezegde vrijbrief voor elke idioot om over moeilijke, gevoelige en ethisch lastige zaken zijn ondoordachte ideeën te spuien. Liefst lekker radicaal, dan moet je niet teveel nadenken.
Ach, liever dat iemand af en toe te ver doorslaat in extreme uitingen dan dat wie dan ook een of andere arbitrale grens vast gaat stellen waar de rest zich maar aan moet houden.
sabaton is mijn favoriete epic metal band

Gebruikersavatar
number_17
Berichten: 3176
Lid geworden op: vr okt 12, 2007 11:15 pm

Bericht door number_17 » di jan 05, 2010 2:56 pm

Rubicon schreef:[..]


Volgens mij gaat het hier over:

http://www.xs4all.nl/~afa/alert/2_8/metal.html

Verder begrijp ik, als ik zo rond lees, dat Vlaanderen een walhalla is voor dergelijke bands, dus zo bekeken is het niet zo vreemd dat die gasten daar optreden zonder al te veel tegenwerking.
Nee daar had ik het niet over. Een half jaar later speelden ze nog een keer hier.
[url=http://ashladan.be]Mijn E-zine[/url]
[url=http://www.last.fm/user/Thurisazz/]Last.fm[/url]

Gebruikersavatar
Hub de Gallier
Berichten: 482
Lid geworden op: ma jul 24, 2006 11:40 am
Locatie: Roermond
Contacteer:

Bericht door Hub de Gallier » di jan 05, 2010 8:43 pm

Rascul schreef:[..]


Nu zeg ik allemaal niet dat Temnozor dat soort shit op zijn geweten heeft, maar het is al te makkelijk om te zeggen 'ja, op dit specifieke moment is niemand in de band lid van Blood & Honour, dús is er niks aan de hand'. Leuk, maar je speelt nog steeds dezelfde nummers,
Effe voor de duidelijkheid: alle "kwestie-gevoelige" nummers zouden nooit live ten gehore gebracht worden hier. Dat wilde de band zelf niet...zie ook hun statement waarin ze zich tegen bepaalde dingen uit het verleden afzetten.
www.hdgdistribution.com nu online!!!!

Metall
Berichten: 640
Lid geworden op: zo mar 18, 2007 3:51 am

Bericht door Metall » wo jan 06, 2010 8:34 am

Hub de Gallier:
Temnozor' heeft veel line-up veranderingen meegemaakt en alle leden welke in politieke bewegingen betrokken waren en/of "foute" denkbeelden hadden zijn uit de band.
Effe voor de duidelijkheid: alle "kwestie-gevoelige" nummers zouden nooit live ten gehore gebracht worden hier. Dat wilde de band zelf niet...zie ook hun statement waarin ze zich tegen bepaalde dingen uit het verleden afzetten.
Het zou echt onzin zijn dat jij je hier moet verdedigen. Het probleem zit hem bij bemoeizuchtige buitenstaanders die geen verstand hebben van metal. Die niet het onderscheid kunnen maken tussen kunstzinnige uitingen en politiek.

Reëel gevaar is wel dat er een sneeuwbaleffect ontstaat. In die zin dat toekomstige concerten van allerlei andere bands in gevaar zouden kunnen komen. Tot en met die van Slayer bij wijze van spreken.

Metall
Berichten: 640
Lid geworden op: zo mar 18, 2007 3:51 am

Bericht door Metall » wo jan 06, 2010 11:08 am

@ Marcel. Dankzij jou heb ik optredens van een aantal geweldige bands mogen meemaken. Waaronder Vreid, die met Milorg een zeer duidelijk standpunt heeft ingenomen.

Als het inderdaad zo is dat jij op de ‘zwarte lijst’ van Antifa bent geplaatst, is Antifa héél erg in de fout gegaan.

Plaats reactie